avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pierderea domiciliului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pierderea domiciliului

1. Un copil major munceste in alta tara;
2. Isi poate pierde domiciliul din Romania la cererea tatalui/mamei? Nu trebuia sa fie anuntat/ Poate fi obligat sa renunte la domiciliul parintesc?Fara sa existe vreun conflict.....hotarare judecatoreasca in acest sens...pur si simplu...se duce sa isi schimbe buletinul si i se spune ca; ' nu mai aveti domiciliul aici pentru ca parintii au spus ca locuiti in strainatate/"...e o neintelegere??
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
Radamante, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:24, 15 Septembrie 2014
daca se duce sa isi schimbe buletinul, are nevoie din nou de acordul unui parinte, daca nu si-l da niciunul, nu mai poate sa isi faca decat carte provizorie la acea adresa.
nu e nici o neînțelegere. e vorba de încălcarea legii. părinții au procedat corect (dpvd legal).
gicu13, utilizator
Domiciliul este cel incris pe carte de identitate. La expirarea acesteia, proprietarii imobilului pot alege sa nu-si mai dea acordul pt ca fiul sa aiba domiciliu la ei. Atat. Poate informatia aceea a fost obtinuta la vreun recensamant unde se mentioneaza situatii de fapt. Nu se poate retracta domiciliul cuiva numai printr-un anunt verbal.

Da...la un recesamant... si asta inseamna ca parintele trebuie sa de o declaratie ca i de acord cu domiciliul? Trebuie inregistrata la notar?
gi-jane2, moderator
nu. Recensamantul nu este o activitate subordonata Evidentei populatiei. Se constata situatia de fapt (nu cea din documente) Domiciliul ramane acela din buletin . La reinnoirea buletinul vi-l pastrati daca parintii isi dau acorul. Daca nu si-l dau nu il mai puteti trece in CI

Alte discuții în legătură

Buletinul expira curand - carte provizorie mihaela_miha mihaela_miha Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am un buletin care imi expira cam in jumatate de an. Buletinul este pe adresa parintilor mei, care cu siguranta nu vor ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin cddamian cddamian Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)