avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Contracte cu furnizorii de utilitati: in ce conditii ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Contracte cu furnizorii de utilitati: in ce conditii poate fi schimbat titularul?

Buna seara!Am o neclaritate in ceea ce priveste relatia furnizor-client si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru ,sa zicem "schimbarea" unui contract.Pe scurt,in urma unui divort,(fara partaj),locuiesc impreuna cu exsotul meu,eu revenind la numele dinaintea casatoriei(un mariaj de 30 ani).contractele cu furnizorii de utilitati au ramas pe numele lui...diferenta este ca de 3 ani de zile eu platesc facturile.Am solicitat schimbarea contractului la unul din furnizori(am inteles ca n-am voie sa dau nume),prezentandu-ma cu dosarul cu facturi + chitante achitate de mine prin banca(pe fiecare chit m-am legitimat cu serie si nr al C I +nume in clar) si mi s-a spus ca nu pot face lucrul asta decat cu acordul lui(sotului).Va rog daca poate cineva sa ma lamureasca fara sa invoce "partajul",in urma caruia n-as mai ramane cu...mai nimic si apoi mai sunt si 2 copii care vor sa gaseasca o "masa parinteasca"! Cu scuzele de rigoare,pentru incoerenta,va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marryanne , utilizator 19:44, 22 August 2013
Furnizorul de utilitati nu poate transfera contractul pe numele dvoastra in baza respectivelor facturi si chitante achitate de dvoastra.
Pur si simplu va trebuie un act de proprietate sau acordul celuilalt proprietar, sotul.

Multumesc! Actul de proprietate exista,insa nu am cum obtine aprobarea EXsotului...nu are niciun interes atata timp cat facturile facute pe numele lui sunt platite! Daca nu platesc se ajunge la deconectare si implica alte cheltuieli(destul de mari)pentru rebransare...dar probabil asta se urmareste la noi in Romania!

Numai partajul - desi nu il doriti "invocat" - in situatia data, va ajuta (pentru viitor) sa aveti pe numele dv contractele cu furnizorii de utilitati (si sa limpeziti orice neclaritate) - si acest aspect are legatura cu persoanele in cauza, nu cu Romania in general.
Legislatia romaneasca permite partajul (si) in urma divortului. Ce aleg sa faca fostii soti este numai problema lor.
In momentul in care le veti prezenta dovada ca apartamentul va apartine prin partaj nu veti mai intampina probleme.

Locuind cu exsotul tot nu se va schimba mare lucru chiar daca ar fi acele contracte incheiate cu dv - el tot n-o sa va dea bani pentru utilitati, daca nu vrea, si tot prin actiune in instanta ar trebui sa incercati sa-l obligati.

Multumesc din suflet pentru colaborare si...ajutor. Cu scuzele de rigoare vis-a-vis de...parerea mea despre traiul in Romania,uneori cand amaraciunea da pe dinafara te afli in situatia sa "expui" exat ce gandesti.(tin totusi sa precizez ca m-am nascut,muncesc si traiesc in Romania).Mult bine,dumneavoastra si inca odata...multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitati neplatite de catre proprietar Liza43 Liza43 Buna seara. In aprilie,anul trecut am vandut un apartament.Cumparatorul urmand ca in zilele urmatoare sa-si treaca utilitatile[curent,gaz,etc] pe numele ... (vezi toată discuția)
Proprietate bun - apartament - achitat partial inainte de casatorie costin77 costin77 In ianuarie 2005 am facut un contract de antrepriza pentru un apartament impreuna cu logodnica mea pe atunci. In mai ne-am casatorit, iar apartamentul l-am ... (vezi toată discuția)
Imobil ipotecat,obiect de partaj dupa recasatorire? tumi tumi buna ziua ,as vrea sa stiu daca apartamentul pe care l-am dobandit printrun credit ipotecar,incheiat pe numele meu, impreuna cu sotia din prima casatorie,si ... (vezi toată discuția)