avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Utilitati neplatite de catre proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Utilitati neplatite de catre proprietar

Buna seara.
In aprilie,anul trecut am vandut un apartament.Cumparatorul urmand ca in zilele urmatoare sa-si treaca utilitatile[curent,gaz,etc] pe numele lui.Toate bune si frumoase.Dar a trecut o luna si ...nimic.Am stat de vorba cu el si a promis ca o sa o faca,platind si utilitatile pe luna respectiva care evident ca au fost pe numele meu.DAR,pentru ca exista un mare dar,nici in ziua de azi nu le-a trecut.Imi vin sms de la enel,eon,rds,luna de luna cu niste sume de nu-i adevarat.Am incercat sa-l sun,raspunde casuta vocala.Am mers la apartament dar niciodata nu sunt acasa.
Am inteles de la niste vecini ca e plecat prin Franta si ca ap.e dat in chirie.
Va rog mult sfatuiti-ma,ce pot sa fac........
Mi-e teama sa nu am probleme cu furnizorii astia pana acum am fost un bun platnic nu am avut nici o zi intarzieri la plati.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 20:16, 7 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati fiecarui furnizor in parte cu adresa si sa le trimiteti atat o copie de pe o factura cat si copie de pe contractul de vanzare cumparare.
Informati oficial furnizorii de utilitati ca ati instrainat bunul imobil ,ca nu mai detineti calitatea de proprietar,comunicati datele noului proprietar
Problema o constituie ca dv figurati practic cu 2 contracte la furnizorii de utilitati,atat la vechea adresa cat si la acea unde domiciliati
Obligatia preschimbarii contractului cu furnizorii de utilitati revine exclusiv proprietarului
Am fost la fiecare furnizor in parte cu factura si contractul de vanzare cumparare si mi s-a raspun ca nu poate trece pe alt nume fara proprietar.S-au platesc acele facturi si-l debranseaza[binenteles ca si aceasta tot eu trebuie s-o platesc]............
Buna seara,
Nu sa mergeti sa vorbiti. "Verba volant, scripta manent!".
Scris, trimis prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau depus la ghiseu cu nr de inregistrare.
Liza43 a scris:

Am fost la fiecare furnizor in parte cu factura si contractul de vanzare cumparare si mi s-a raspun ca nu poate trece pe alt nume fara proprietar.S-au platesc acele facturi si-l debranseaza[binenteles ca si aceasta tot eu trebuie s-o platesc]............

Dvs nu doriti trecerea contractului pe alt nume, ci incheierea contractului dvs.

Alte discuții în legătură

Refuzul asociatiei de locatari sa restituie banii pentru reparatia hidroizolatiei la acoperis baciu_ion baciu_ion Buna ziua.Locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj si in primavara acestui an am solicitat asociatiei de proprietari sa refaca hidroizolatia acoperisului deoarece ... (vezi toată discuția)
Deconectat de la curent datorita neplatii facturilor de catre fostul proprietar tepsanu tepsanu Am cumparat recent un apartament iar fostul proprietar nu a platit facturile la curent electric din luna mai si prin urmare a fost deconectat pt neplata(astazi ... (vezi toată discuția)
Constructie Ionut 81 Ionut 81 buna ziua am o problema am constuit o incapere cu etaj din beceauri in curtea propietati a lui mama mea ,mentionez ca am o firma si sediu tot la propietatea a ... (vezi toată discuția)