avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul asociatiei de locatari sa restituie banii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul asociatiei de locatari sa restituie banii pentru reparatia hidroizolatiei la acoperis

Buna ziua.Locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj si in primavara acestui an am solicitat asociatiei de proprietari sa refaca hidroizolatia acoperisului deoarece au aparut infiltratii.am depus 3 cereri la asociatie cu numar de inregistrare.In luna Iulie a fost facuta o sedinta cu locatarii ,in care presedintele si administratorul au decis sa refaca instalatia de apa rece desi in apartamentul meu curgea apa din tavan.Mi- au sugerat sa fac reparatia acoperisului pe cheltuiala mea pentru ca ei nu au bani, urmand sa- mi restituie banii.In luna septembrie am facut hidroizolatia acoperisului cu o firma specializata ( factura, chitanta,contract,garantie).acum asociatia refuza sa-mi restituie banii deoarece nu am facut factura pe numele asociatiei.Ce sanse am sa- mi recuperez banii daca ii dau in judecata.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:20, 22 Octombrie 2014
Terasa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Dv a-ti executat hidroizolatia intregii terase,sau numai zona aferenta apartamentului dv ?
Referitor la problema cu beneficiarul lucrarii exista solutia sa solicitati executantului sa completeze pe contract asociatia de proprietari X prin dv
Cand asociatia de proprietari a convenit sa executati dvs hidroizolatia ,a-ti incheiat document prin care asociatia de proprietari sa isi asume responsabilitatea restituirii c/v hidroizolatie terasa ?
Mi- au sugerat sa fac reparatia acoperisului pe cheltuiala mea pentru ca ei nu au bani, urmand sa- mi restituie banii.

V-au sugerat scris, sau v-au sugerat verbal, pentru ca "verba volant, scripta manent" (vorbele zboară, scrisul rămâne), acum sa nu se trezeasca cineva ca ati intervenit fara autorizatie la partile comune, iar daca ii dati in judecata sa nu recunoasca ce au "sugerat", iar atunci dati din lac in put.
Corecta obervatia lui @thran.
Toate aspectele ce tin de as. prop. se "rezolva" prin scris. Absolut totul!
In opinia mea, desi ar fi fost foarte important ca toate cheltuielile legate de reparatia terasei (ma refer la acte doveditoare - facturi, bonuri fiscale, etc) sa fi fost facute in numele as. prop. - nu este un capat de tara daca acestea sunt pe numele dvs. pentru ca daca este bunavointa, lucrarea se poate vizualiza pe terasa.
As. prop. ar fi trebuit sa fie chemata la receptia lucrarii si sa fie parte semnatara a procesului verbal de receptie, asa... Solutii ar fi - com. ex. sa fie informat despre aceasta lucrare, sa-si asume responsabilitatea, sa introduca costurile pe toti proprietarii, proportional cu sup. utila a fiecarui apartament. Bani inapoi nu o sa vedeti, dar o compensare a cheltuielilor se poate face, daca exista putina bunavointa. Asta e, sunteti la mana lor pentru ca nu ati procedat asa cum s-a spus si mai sus: totul in scris!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului pico pico Locuiesc la ultimul etaj si ca de fiecare data noua ne revine sarcina sa luam masuri pentru reparatii. De aceasta data am hotarat sa efectuiez lucrarea dupa ... (vezi toată discuția)
Refacere terasa ancatod ancatod buna ziua, de curand am cumparat una partament la etajul 4, ultimul nivel al blocului. Deasupra apartamentului era construita de mai multi ani o mansarda, ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc adrian_09 adrian_09 Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc iar in urma caderilor mari de zapada acopreisul acestuia s-a rupt, eu avand infiltratii considerabile de apa in ... (vezi toată discuția)