avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperisul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperisul blocului

Locuiesc la ultimul etaj si ca de fiecare data noua ne revine sarcina sa luam masuri pentru reparatii.
De aceasta data am hotarat sa efectuiez lucrarea dupa care sa dau asociatia In judecata pentru banii care i-am investit.

Ce documente ar trebui sa am pentru a da Asociatia de Locatari In judecata?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:30, 30 Aprilie 2014
Sa faceti lucrarea cu o firma care sa va dea:
- contract de lucrare + garantie scrisa;
- facturi;
- chitante.

Totusi va sfatuiesc sa cooperati cu asociatia deoarece terasa este proprietate comuna.
Primul pas este sa notificati asociatia in scris asupra problemelor aparute la acoperis si sa solicitati remedierea problemelor de catre asociatie.Asociatia va raspunde sau ne ceva.Ulterior reparati cu factura +contract si solicitati banii in instanta. Fara acest prim pas nu puteti solicita returnarea banilor in instanta.
Initial notificati oficial asociatia de proprietari cu obligatia respectarii si aplicarii unitare a normelor in vigoare in ceea ce priveste responsabilitatea exclusiva a acesteia pentru asigurarea bunei functionari,a intretineri si reparatiei partilor comune
Daca asociatia de proprietari refuza sa raspunda,notificati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persona presedintelui de asociatie care detine autoritatea si competenta sa desfasoare toate demersurile in interesul general al asociatiei de a membrilor acesteia
Incercati sa obtineti document din partea asociatiei de proprietari referitor la necesitatea executari hidroizolatiei terasei parte comuna
Incercati sa negociati si sa incheiati document cu asociatia de proprietari prin care aceasta isi asume responsabilitatea sa va restituie c/v executare hidroizolatie
Analizati ofertele mai multor unitati acreditate
Realizati cu executantul documente justificative avand precizarea beneficiar asociatia de proprietari prin dv
Atentie sporita la documentele justificative pentru materiale si manopera,PV receptie,garantie
La finalul lucrarii prezentati dosarul justificativ
Conditionat de interesul si deschiderea asociatiei de proprietari puteti recupera c/v executie hidroizolatie terasa ,fie amiabil,fie parcurgand procedura mediator,eventual instanta de judecata
pico a scris:
De aceasta data am hotarat sa efectuiez lucrarea dupa care sa dau asociatia In judecata pentru banii care i-am investit.
Ce documente ar trebui sa am pentru a da Asociatia de Locatari In judecata?

Eu inteleg ca ati facut deja lucrarea de hidroizolatie. Daca vreti sa primiti banii prin instanta ar trebui sa actionati asociatia in judecata si sa solicitati judecatorului sa dea o hotarare prin care asociatia sa fie obligata la plata sumei XXX lei.
Ca sa aveti si castig in acest proces trebuie sa anexati la cererea de chemare in judecata urmatoarele documente:
- dovada ca ati instiintat presedintele asociatiei de infiltrarea apei prin terasa si-ati solicitat reparatia acesteia
- raspunsul scris pe care l-ati primit de la presedintele asociatiei
- devizul de lucari intocmit de firma executanta
- factura si chitanta cu care ati achitat lucrarea
- receptia lucrarii cu garantia acordata de executant
- alte dovezi pe care le detineti si considerati ca va pot ajuta

Multumesc pentru raspunsul prompt pe care mi l-ati dat.
Lucrarea urmeaza sa o efectuiez In luna Iulie -August,momentan am trimis o cerere asociatiei.
Sa Inteleg ca daca lipseste ceva din ce ati relatat nu voi avea castig de cauza?
Lucrarea as dori sa o efectuiez eu deoarece sunt de meserie , doar ca nu am o firma pentru a putea da o garantie a lucrari,ceea ce as fi vrut sa recuperez din acest proces sunt doar materialele pe care le voi cumpara.Materialele pe care urmeaza sa le cumpar sunt toate de provenienta Germana,deci nu ma joc cu lucrarea, vreu ce este mai bun pentru aceasta lucrare.De aceia cred ca nici o firma nu va putea lucra mai bine ca mine,deci nu banii ma fac sa nu i-au o firma de constructie sa faca lucrarea ci executarea lucrari In cele mai bune conditii.

Alte discuții în legătură

Am plătit hidroizolația la apartament, dar nimeni (asociația de proprietari sau vecinii) nu vrea să contribuie la plată. sunt hotărâtă să îi dau în judecată, am vreo șansă de câștig? Vika123 Vika123 Buna!! Am facut hidroizolatie la apartament, vecini, presedintele nu vor sa contribuie cu plata.....actele sunt facute pe numele Asociatiei ( asa a zis ... (vezi toată discuția)
cum pot da in judecata asociatia de locatari corinagrecu62 corinagrecu62 Intrucat locuiesc la ultimul etaj, am fosta nevoita sa fac acoperis din tabla cu pod, deoarece nenumaratele reparatii cu carton asfaltat nu au dat randament. ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie de plata! Adriantot Adriantot Un proprietar depune la asociatie o adresa catre presedinte in care arata ca are infiltratii de apa in apartament locuind la ultimul nivel. Anexeaza la acea ... (vezi toată discuția)