avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis bloc

Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc iar in urma caderilor mari de zapada acopreisul acestuia s-a rupt, eu avand infiltratii considerabile de apa in apartament!

Am facut o cerere catre asociatia de proprietari in care am cerut repararea acoperisului, dar administratorul mi-a zis ca acest lucru nu se poate face deoarece nu i-a aprobat nimeni un fond de reparatii!

Vreau sa va intreb care sunt conditiile legale in care se poate face reparatia, tinand cont ca vecinii nu vor sa participe financiar la aceasta operatiune iar garantia acoerisului a expirat!

Pot sa dau in judecata asociatia de prorietari pentru pagubele produse in apartamentul meu de aceste infiltratii?care ar fi pasii care ar trebui sa-i urmez?
Cel mai recent răspuns: er5in , utilizator 12:04, 17 August 2013
Exista si posibilitatea sa dati in judecata asociatia si sa o obligati la repararea acoperisului... dar, avand in vedere termenele lungi si durata unui astfel de proces ma tem ca nu va incalzeste cu nimic: dvs. tot asa vei locui cu infiltratii de apa in apartament pana la pronuntarea hotararii.

Eu v-as sfatui sa reparati acoperisul pe cheltuiala dvs. dar cu o firma care sa va emita facturi pe sumele respective, iar ulterior solicitati asociatiei de locatari sa va plateasca suma de bani investita.

Daca nu puteti sa o recuperati pe cale amiabila, atunci obligati asociatia printr-o actiune in instanta.

... evident ca va trebuie ceva bani sa aveti ca sa ii investiti in reparare... ulterior o sa ii recuperati...
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
1-Nu mai ascultati parerile adminsiatrtorului
Administratorul de imobil este simplu angajat al asociatiei de proprietari care nu este investit cu autoritatea si limita de competenta sa dispuna ce lucrari de reparatii se executa in condominiu
2-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,
pe care trebuie sa il informati oficial referitor la situatia cu care va confruntati datorita deficientelor aparute la partea comuna si care au cauzat daune proprietatii dvs
Am precizat in mod special dreptul dvs de a sesiza oficial presedintele de asociatie care are obligatia sa dispuna masuri si actiuni in interesul general al proprietarilor astfel incat sa asigure buna functionare a partilor comune constructii si instalatii din imobil
Conform art 32 pct2 din L nr 230/2007
Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin ,membrii comitetului executiv ,inclusiv presedintele asociatiei de proprietari,raspund personal sau in solidar,dupa caz ,in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat

Este de preferat sa incheiati asigurare facultativa a locuintei care sa prevada si astfel de situatii,astfel incat in viitor sa fiti asigurat si in caz de recidiva ,asiguratorul va acorda c/v prejudiciu suferit la proprietate,urmand a se indrepta impotriva celor vinovati
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
ynocentta, utilizator
dar daca l-as face din banii proprii cum ar trebui sa fie facuta alegerea firmei care o sa execute reparatia?pot sa aleg orice firma sau ar trebui sa fie facuta o sedinta cu proprietarii in cadrul asociatiei?
Alegeti ce firma vreti.

Important este sa a aveti chitante si facturi pe lucraril facute, materialele consumate...
Discutati cu presedintele asociatiei. Acestuia solicitati-i, in scris, sa ia masuri si sa repare acoperisul. Nu trebuie sa se puna la vot, sa fie deacord proprietarii, vecinii..., intretinerea acoperisului intra in sarcina conducerii asociatiei (presedinte, comitet executiv).
Sigur ca acum, iarna, nu se fac asemenea reparatii ori se fac foarte greu, depinde de vreme si de materialele folosite. Dar cum va permite vremea, asociatia trebuie sa fie pregatita sa demareze cu lucrarile.
Daca se motiveaza ca nu sunt bani, avand in vedere ca tot ne-ati intrebat daca puteti face lucrarea cu banii dv, va recomand sa colaborati cu asociatia in acest scop. Adica asociatia sa caute si sa contracteze lucrarea cu o firma autorizata conform legislatiei, cu termene, receptie, garantii... Sa repartizeze aceasta cheltuiala pe listele de plata si sa inceapa sa incaseze de la proprietari.
In momentul cand aceasta lucrare trebuie platita (poate dintr-o data sau in cateva rate), dumneavoastra dati banii asociatiei pe baza de chitanta iar asociatia o sa faca plata catre executant. Apoi, pe masura ce asociatia incaseaza banii de la ceilalti proprietari, o sa vi-i restituie tot pe baza de documente, pana la achitarea intregii sume.

Asa reparati acoperisul prin asociatie, pe banii dv dar recuperabili, cu intelegere si cu sanse de 100% de a recupera eventual si prin instanta daca unii proprietari nu vor plati ceea ce li s-a repartizat din aceasta lucrare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Cheltuielile cu reparatia acoperisului AnamariaPMT AnamariaPMT Buna seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje si de curand am achitat lucrarea pentru reparatia hidroizolatiei aferente apartamentului nostru ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Contributie baneasca la hidroizolarea unui tronson de scara dintr-o asociatie de proprietari Marius MM Marius MM locuiesc intru-un imobil format din trei scari de bloc fiecare scara fiind construita unitar . terasa blocului nu este desfasurata pe intreaga suprafata a ... (vezi toată discuția)