buna ziua am o problema am constuit o incapere cu etaj din beceauri in curtea propietati a lui mama mea ,mentionez ca am o firma si sediu tot la propietatea a lui mama am un comodat inchiat pe 10 ani,la construcita respectiva nu am avut autorizatie in monntul costruiri si nici in prezent constructia sa realizat pe firma(tot ce sa cumparat sa cuparat pe firma pe facturi ) inainte sa ma apuc de constructie am fost si am stat de vorba cu primarita comunei si mi-a dat acceptul verbal,eu am construit pe vechiul amplasament din acelai material si am inteles ca nu trebuie atuorizatie,sunt 3 ani de cand am facut constructia acum primarita ma ameninta cu amenda daca nu ma duc sa depun pentru autorizare,amenda mi-a zis ca o da pe persoana fizica ,iar eu am construit pe persoana juridica.Intrebarea mea este daca primarita poate sa mai imi dea amenda ?,ce trebuie sa fac?,sa ma duc sa depun acte pe persoana juridica pentru autorizare ?!,sice fel da acte trebuie sa depun?,va multumesc
"verba volant, scripta manent" in traducere - vorba zboara , scrisul ramane.
In primul rand pentru orice constructie trebuie sa obtineti autorizatie de construire, mai ales cand vreti ca acea constructie sa constituie un bun al firmei . Fiind pe firma puteti sa contabilizati cheltuielile . Dupa obtinerea autorizatiei de construire, finalizarea constructiei, trebuie sa faceti inscrierea pe rolul fiscal, apoi inscrierea in cartea funciara. Nu puteti construi ca persoana juridica (firma) fara acordul proprietarului. Trebuie in afara de contractul de comodat sa aveti si consimtamantul proprietarului de drept ca puteti construi pe terenul lui (chiar daca sunt parintii).
Faceti apoi in numele societatii demersurile necesare obtinerii autorizatiei de construire.