avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii de mansardare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii de mansardare

Buna ziua,

Locuiesc la intr-un bloc cu 3 etaje, la ultinul etaj. Atat eu cat si cei doi vecini de etaj avem intabulat fiecare pe numele lui suprafata de deasupra apartamentului (plafonul).
Intrebarea mea este urmatoarea :
Pot sa mansardez doar eu pe suprafata intabulata pe mine sau sunt obligati de lege si vecinii mei sa mansardeze?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:11, 22 August 2013
Terasa si acoperisul sunt de obicei spatii comune in proprietate indiviza determinate de suprafata utila a apartamentului. Plafoanele nu se intabuleaza. Probabil aveti intabulat apartamentul si faceti confuzie.
Dumneavoastra puteti mansarda in momentul in care indepliniti toate procedurile cerute de lege referitor la partea tehnico/juridica si cand veti avea acordul tuturor vecinilor.
Plafonul nu se intabuleaza
Comditiile de mansardare sunt legal prevazute
Partea comuna din imobil de locuit in comun nu se poate vinde,ea putand fi utilizata de catre proproiietarii interesati prin incheiere de contract de locatiune cu asociatia de proprietari pe diferite perioade de timp
Mansardarea imobilelor,nu se poate realiza partial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Am o problema cu burlanul de scurgere a apei pluviale. nicusorp nicusorp Buna ziua. Stau intr- un bloc cu 4 etaje, la etajul IV. Am construit deasupra apartamentului meu o mansarda cu camere locuibile. Am toate autorizatiile ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra podului mihai83c mihai83c Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament cu doua camere situat la etajul 4/4 al unui bloc nou construit cu pod.Blocul este prevazut cu pod care este impartit ... (vezi toată discuția)