Pentru o revizuire in baza unui document necunoscut de instanta de recurs ce a fost retinut de cealalta parte ce se arata instantei de revizuire:
-numai motive legate strans de documentul respectiv
-sau se solicita rejudecarea cauzei in tot, sub toate motivele.
Daca este cineva amabil si ma poate lamuri, va rog frumos.
Va multumesc !
revizirea parcurge doua etape
1. admisibilitatea
2. in caz de admisibilitate rejudecarea
vad ca faceti referire la judecata in recurs
hotararile din recurs pot fi atacate cu revizuire doar daca a fost admis recursul in cazul hotararilor fara drept de apel sau daca s-a evocat fondul in cazul hotararilor cu drept de apel
art 322 pct 5 zice ca inscrisul nou trebuie sa fie " esential"
Multumesc foarte mult
Insa sunt foarte derutat neavand cunostinte in domeniul juridic si ma incurca terminologia. Mai clar, am castigat fondul, iar la recurs au castigat ei.
Am gasit un document ce nu a fost depus de ei, foarte util cauzei si am facut cerere de revizuire pe art.322 pct.5.
Aici as vrea sa stiu daca este admisibila revizuirea se va vorbi numai legat de inscrisul respectiv sau se va judeca din nou cauza?
Cu stima !
1. termenul de revizure e de 30 de zile de la 'gasirea' inscrisului nou...solutia instantelor fiind uneori inadmisibilitatea si alteori tardivitatea daca-i depasit termenul
2. admisibilitate!.......................depinde...
eu am o revizuire facuta impotriva unei hotarari de fond pronuntata in recurs
revizuirea este bazata pe inscrisul nou ca fiind o alta hotarare definitiva si executorie...cred ca o sa merg ca "in branza"
habar nu am fondul spetzei dvs si nici despre inscrisul nou...si, deci...va rog
Am depus cerere de revizuire in 30 de zile de la descoperirea documentului.Daca este declarata admisibila cererea de revizuire intrebarea mea este se judeca din nou toate mot
ivele invocate in cauza sau doar motivele legate de documentul nou?????Astept raspunsul dumneavoastra.
Speta pe scurt
O concediere. Am castigat pe fond, dar am pierdut la recurs.
Am facut cerere de revizuire in termen legal pe motiv de art.322 pct.5, un inscris nou doveditor retinut, despre comunicarea preavizului, ce nu a fost depus la dosar.
Despre asta este vorba si as vrea sa stiu daca este admisibila ce se judeca: numai despre inscrisul nou sau se reia judecata din recurs privind toate motivele invocate ?
Va multumesc mult.
Cu stima!
Revizuire
shhomerul
in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)