avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce tip de contract se poate face?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce tip de contract se poate face?

Ce tip de contract as putea sa fac unei doamne care are loc de munca cu norma intreaga in alta parte, dar as vrea sa vina sa lucreze in salonul nostru DOAR atunci cand are programari? Poate de 3 ori pe saptamana, cate 2-3 ore?
Am auzit ceva despre un fel de conventie, dar nu stiu sigur cum se procedeaza...
Sau ar fi o alta varianta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 23 August 2013
Puteti sa-i incheiati si c.i.m. cu timp de munca partial, repartizarea acestuia facandu-se inegal.
In afara de CIM, nu se poate altfel de contract? Poate angajata nici nu vine deloc intr-o saptamana, nu stiu... un contract de comision sau de mandat sau de colaborare ceva?
Adica in astfel de situitii se poate face un alt tip de contract in afara de CIM?

Mentionez ca ar lucra intr-un salon de infrumusetare in care doar ea stie sa faca anumite modele pe unghii si ar veni doar pt programari speciale.
De contract de comision sau de mandat nu cred ca se poate vorbi, poate doar de un contract de prestari servicii. Insa acesta se poate incheia numai pentru activitati ocazionale.
Exista in continuare contracte de prestari servicii, insa unii dintre inspectorii ITM nu le recunosc ca atare si iau acest fapt ca o sustragere de la incheierea contractelor de munca. Astfel, este problematic daca vin cei in control de la ITM si o gasesc pe dna prestandu-si de fapt atributiile de seriviciu, respectiv aplicarea de decoratii/desene pe unghii. Eu nu mai apelez la conventii civile (contracte de prestari servicii), tocmai datorita acestui fapt..
Daca se foloseste de ustensilele dvs (adica e dependenta) atunci singura varianta ar fi incheierea unui contract de munca cu timp partial, asa cum ati fost sfatuita..
Multumesc mult de raspunsuri.
Atunci, daca aleg c.i.m. cu timp partial repartizat inegal, daca ea vine doar 1 data la 2 saptamani (sa zicem), atunci contributiile cum se vor plati, tot pt. 2 ore/zi ? pt ca pe pontaj va aparea doar 1 data la 2 saptamani...

Alte discuții în legătură

Repartizare program de lucru alexandra68 alexandra68 Buna ziua, se poate modifica un contract de 2 ore/zi, 10/saptamana la 48 de ore/luna si sa trec la repartizare conform programarilor? si in revisal sa trec ... (vezi toată discuția)
Salon de coafura PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti. Daca la un salon de coafura, vom avea angajatele care vor lucra o zi cu o zi, ( 9-19) si sambata la nevoie. Voi trece timp de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca 3 zile pe saptamana cate 4 ore bad1205 bad1205 Buna ziua! Am apelat la forumul dumneavoastra deoarece de la contabila si de la inspectorii ITM nu am putut primi un raspuns plauzibil decat \"nu se poate\" ... (vezi toată discuția)