avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cota parte indiviza /suprafata utila/pivnite
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cota parte indiviza /suprafata utila/pivnite

Pivnitele intra la calculul suprafetei utile? Locuiesc intr-un imobil cu 2 apartamente. Fiecare avem pivnite trecute in acte. Am inteles ca: calculul pentru cota parte indiviza din culoarele comune se imparte suprafata utila a fiecarui apartament la suprafata utila totala. Am inteles din Legea locuintei ca si pivnitele pe care le detin eu vor intra la calculul suprafetei utile a apartamentului meu. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns bazat pe legislatie. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Gabriela100 , utilizator 11:36, 27 August 2013
Suprafaţa utilă cuprinde suprafaţa tuturor încăperilor din interiorul locuinţei. Pivniţa este "spaţiu cu altă destinaţie"Suprafaţa utilă aferentă proprietăţii este suprafaţa utilă a locuinţei plus suprafaţa utilă a pivniţei(garajului, ). -definiţie dată de Legea locuinţei.
Multumesc pt raspuns. As vrea sa clarific daca calculul pentru cota parte indiviza ia in consideratie si sprafata utila a pivnitelor. Doresc sa fac cadastrul si intabularea apartamentului si as dori sa clarific daca pivnitele intra la calculu suprafetei utile pentru ca in functie de suprafata utila se calculeaza cota parte indiviza din culoarele comune si terenul aferent . Topograful mia spus ca am 2 cote indivize 1. referitoare la partile comune per total imobil fctie de ce poseda fiecare si care se rasfrange as c.i. teren si 2 privind partile comune locuibile ( hol, vestibul, oficiu, culoar). Ati putea sa ma ajutati cu privire la cadastru, cum se vor calcula cele doua cote indivize. Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente intre "cota parte de proprietate" si "cota parte de proprietate indiviza" alexberi alexberi Exista diferente intre \"Cota parte de proprietate\" si \"Cota parte de proprietate indiviza\" ? Din cate inteleg eu: 1) \"Cota parte de proprietate\" ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza in cazul apartamentelor de tip duplex cu terasa Vaaleriu Vaaleriu Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inteleg daca, in cazul unui apartament de tip duplex cu terasa, cota indiviza ar trebui sa ia in calcul si suprafata ... (vezi toată discuția)
Calcul cote pentru teren curte - casa multifamiliala noua elenaz elenaz Buna ziua, Detin in coproprietate cu inca 6 prieteni un teren. Fiecare are o cota parte diferita - in functie de banii pusi la achizitionarea terenului. ... (vezi toată discuția)