Am un contract de telefonie mobila incheiat cu firma "Portocaliu" de mai multi ani de zile. In urma cu 1 an abonamentul urma sa expire, insa mi-au facut o noua oferta care parea rezonabila si am acceptat-o, semnand un act aditional valabil pe 24 de luni. Mentionez ca abonamentul este de 75E.
Mai exact in contract exista o clauza conform careia trebuia sa pastrez planul tarifar minim 12 luni: Clientul este de acord sa mentina planul tarifar ales prin prezenta oferta pentru toate cartelele SIM pe o perioada de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentului actul aditional. Inainte de implinirea acestui termen, pentru fiecare cartela sim transferata pe un plan tarifar inferior celui ales sau din afara grupei de abonamente aferente acestuia, Clientul va plati daune in cuantum de x Euro
Totodata in momentul cand am semnat contractul, am observat clauza, insa reprezentatul portocaliu mi-a spus ca dupa 1 an pot reduce si la jumate abonamentul.
Mai este putin si trec acele 12 luni, insa am sunat la serviciul clienti care m-a anuntat ca nu pot trece decat la planul tarifar de 65 Euro, in caz contrar fiind taxat cu X. Nu exista absolut nici o clauza in care sa fie mentionata valoarea inferioara la care pot trece ci doar faptul ca pot trece la un abonament inferior. In grupa respectiva de abonamente conform clauzei, cel mai mic este de 9 Euro (abonament pe care nu-l doresc deoarece nu are mai nici un beneficiu)
Mi se pare foarte abuziv si nedrept faptul ca nu mi se accepta trecerea la un abonament de aproximativ 30 de euro, lucru care este conform clauzei din contract si mai ales acest lucru mi-a fost confirmat si de reprezentatul de vanzari in momentul semnarii contractului.
Faceti solicitarea in scris si expediati-o cu confirmare de primire. Motivati-o cu ce ati scris aici: intrucat in data de ... se vor implini 12 luni de la data semnarii contractului, doriti incepand cu data de .... trecerea la abonamentul X cu pretul Y; nu uitati sa adaugati ca daca nu va accepta solicitarea veti face reclamatie la ANPC.
Este posibil sa rezolvati fara alte complicatii.
N-ar fi rau sa le trimiteti si prin e-mail textul solicitarii, poate va raspund mai repede. Este important sa vada ca sunteti hotarat sa nu renuntati - sa nici nu o faceti pentru ca veti reusi.
Pastrati recipisa expedierii si o copie a solicitarii, aveti nevoie de ele: in cazul in care va trebui sa ii reclamati sunt dovezi ale faptului ca ati incercat sa rezolvati problema pe cale amiabila; altfel veti fi indrumat sa faceti intai aceste demersuri.