Am avut o discutie du un coleg. El sustine ca emiterea de bilete la ordin fara acoperire poate fi incadrat la infractiuni.
Este adevarat. Daca da, care sunt situatiile in care lucrurile stau in acest fel?
Desigur ca textul Codului penal este foarte clar si ma bucur ca ati citat si alin. 3 al art. 215!
Nu stiu ce discutii au fost pe tema asta, dar eu va dau mai jos un "indiciu" si sper sa-i fie de folos autorului post-ului:
Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit prin decizia nr. 338 din 13 decembrie 2004 ca „Emiterea unui bilet la ordin pentru a carui valorificare la data scadentei nu exista acoperirea necesara, nu constituie infractiune in lipsa unor elemente subiective sau obiective corespunzatoare continutului constitutiv al unei fapte penale.
Când beneficiarul este indus sau mentinut in eroare, cu prilejul incheierii sau executarii unui contract, prin prezentarea ca fiind adevarat faptul mincinos ca exista acoperire in cont pentru incasare, in asa fel incât fara aceasta eroare cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul, fapta constituie infractiunea de inselaciune prevazuta in art. 215 alin. (3) C. pen" .
Am avut o discutie du un coleg. El sustine ca emiterea de bilete la ordin fara acoperire poate fi incadrat la infractiuni.
Este adevarat. Daca da, care sunt situatiile in care lucrurile stau in acest fel?
Multumesc
Mai curand pe inselaciune incadrata la alte alineate decat alin. 4, asa cum spune Irene.
Fila cec
ContSters111614
Buna ziua.As dori daca se poate un raspuns:acum mai bine de un 1 an am trimis marfa la un client care in schimbul ei a trimis o fila cec in alb doar semnata ... (vezi toată discuția)