avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neachitat in totalitate UE
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neachitat in totalitate UE

am un credit de nevoi personale fara garantie si fara giranti facut in 2007 in spania pe 5 anii 9000euro in baza salariului de acolo, am platit jumatate din el aproximativ 2 ani si ceva din 2009 nu am mai platit ratele eu revanind in tara. au trecut 4 ani de la ultima rata stie cineva cand se prescrie datoria in spania?si daca pot avea poprire sau sa fiu executat silit in Romania pt suma restanta ?poate avea contractul cu banca din spania titlu executoriu in romania? de 4 ani jumate nu am primit nici o instiintare in Romania nu am nimic pe numele meu.....multumesc
Cel mai recent răspuns: space74 , utilizator 10:19, 28 August 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In momentul de fata, nu prea se fac popriri internationale. Dupa cazurile cu care m-am intalnit in cazul in care individul nu a avut nimic pe numele lui in tara in care si-a contractat creditul, nu a fost urmarit in alte tari.
multumesc pt raspuns ...sant constient ca in spania daca m as intoarce as avea poate poprire sau executare silita pe ceva ....eu am intentionat sa platesc dar criza si ramanind somer m au obligat sa revin in Rominia au trecut deja 4 ani de cand am venit acasa mie imi este teama daca voi avea ceva pe numele meu daca pot avea probleme acasa nu am auzit pe nimeni sa fie executat in Romania pt o datorie in alta tara in ue!?in spania nu am avut proprietati sau ceva bunuri ca sa m a execute....dar nu stiu sigur daca ar putea legal in tara sau daca se prescrie cand???
Dupa parerea mea sansele sunt mici sa va caute in Ro , mai ales ca a trecut mult timp
Daca intentionati sa mergeti din nou in Spania eu va sugerez sa va declarati falimentul personal si sunt sanse mari sa scapati de acea datorie , aveti aceasta posibilitate deoarece in Spania exista legea falimentului persoanelor fizice ..spre deosebire de Romania care nu are aceasta lege #-o
multumesc eu am platit o asigurare pt credit la un notar in spania am vb la tel o data cu banca mai de mult apoi cu firma de colectare eu initial am dorit sa ma intorc acolo dar criza sa tot prelungit si agravat in spania cand am venit in romania in banca am figurat ca somer pt ca am incasat somajul prin banca ..nu stiam de legea falimentului personal ! eu am ceva emotii daca voi avea o proprietate ceva pe numele meu in romania daca pot avea probleme?? nu cred ca ma voi intoarce de moment in spania ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neachitat in intregime ContSters243801 ContSters243801 buna am locuit in spania cu acte legale am facut un credit de 10000euro pe 5 ani, in 2007 fara garantii si fara giranti am platit 2 ani creditul iar din 2009 ... (vezi toată discuția)
Rcredit neachitat in intregime spania ContSters243801 ContSters243801 Buna am locuit in spania cu acte legale .in 2007 am facut un credit de nevoi personale fara garantie sau giranti in baza contractului de munca de 9000euro pe 5 ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale spania ContSters53266 ContSters53266 Am luat un credit de nevoi personale in spania in 2007 in valoare de 9000euro pe 5 ani fara garantie si fara giranti .am locuit cu acte legale acolo am platit ... (vezi toată discuția)