avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua,
As dori sa apelez la amabilitatea dvs. pentru a ma lamuri intr-o problema cu privire la mostenitori. Matusa mea a facut un testament la notar prin care ne lasa mie si fratilor mei toate bunurile dansei dupa deces. As dori sa va intreb , in conditiile in care sotul ei a decedat acum 10 ani si nu au avut copii, sora ei a decedat si ea in urma cu 4 ani, nici ea neavand copii iar fratele ei a decedat si el in urma cu cativa ani, avand doi copii, respectiv pe mama si un unchi, suntem in siguranta doar prin incheierea acestui testament? Matusa doreste ca toate bunurile sa ne revina noua si nu parintilor nostri.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:10, 23 August 2013
Fratii si surorile defunctei nu sunt mostenitori rezervatari si nu pot cere reductiunea testamentului pt cota de rezerva succesorala ce le o incalca. In plus fiind autentic slabe sanse sa atace cineva testamentul. Insa in principiu orice act este atacabil. Testamentul este varianta cea mai putin costisitoare in cazul dvs si chiar dupa prin dezbaterea succesiunii dupa matusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)
Testament AndraN AndraN Buna seara, Matusa mea mi-a facut in anul 2009 testament conform caruia in urma decesului ei voi mosteni toate bunurile ei mobile si imobile. Ea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)