avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

unchiul meu vrea sami faca testament pe casa el nu mai avand pe nimeni copii sotie decedata douar surorile fostei soti care a decedat poate fi atacat testamentul de catre surorile fostei soti ?
Cel mai recent răspuns: tapangea , utilizator 17:40, 5 Mai 2016
Surorile fostei sotii nu pot ataca testamentul deoarece nu sunt mostenitori rezervatari.
Orice act in principiu poate fi atacat ...cum ziceti.....
Nu poate fi ceruta reductiunea liberalitatii, deoarece surorile defunctei dvs matusi nu sunt rezervatari, dar pot cere anularea testamentului pentru vicii de consimtamant.....
Daca unchiul este in varsta faceti testament autentic avand la baza certificat IML.
va multumesc rumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament eccrina eccrina Buna ziua, As dori sa apelez la amabilitatea dvs. pentru a ma lamuri intr-o problema cu privire la mostenitori. Matusa mea a facut un testament la notar prin ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Atacare de testament Cali55 Cali55 Buna ziua, matusa mea, sora tatalui meu decedat nu este casatorita si nu are copii. Eu sunt singura nepoata. A facut in schimb testament in favoarea unei ... (vezi toată discuția)