avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin de 150 lei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin de 150 lei

Buna seara!
Am luat o pereche de incaltaminte dintr-un magazin, am fost prins la iesirea din magazin. am recunoscut fapta si apoi am vrut sa ii platesc. cei de la magazin nu au acceptat, au sunat politia, am fost la sectie unde mi s-au luat datele si amprentele si am dat declaratie. Am inteles ca urmeaza sa fiu chemat la procuror...ce se poate intampla? imi pare rau pt ce am facut..m-am prostit vazand ca nu au nici sistem de alarma si nici pret. Pot scapa doar cu amenda administrativa, fara amenda penala inscrisa in cazier? vreau sa obtin viza pt USA si stiu ca nu mai pot face acest lucru cu cazierul patat...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alin41 , utilizator 13:24, 26 Octombrie 2014
Cu ocazia audierii faceti dovada ca regretati fapta,si posibil,conditionat de antcedentele dvs penale,ca procurorul sa dispuna numai amenda administrativa
Da, convingeti politistul ca revretati foarte mult si ca nu veti mai face asa ceva.
Buna seara! Pe cine trebuie sa convingem? politistul sau procurorul? deja am terminat cu politia, mi-a fost luata declaratie si mi s-a spus ca voi primi citatie de la procuror. Nu stiu ce sa fac...sunt disperat...pt o prostie platesc si regret grav...nu vreau sa am nimic in cazier pt ca imi distrug toate visele...nici acum nu pot sa ma gandesc cum am reusit si am facut asta
Trebuia sa contactati un avocat care sa mearga cu dvs la politie cand vi s-a luat declaratia, acesta intelegea ce se intampla mai departe cu dosarul si acum poate aveati mai multa liniste. Procurorul poate sa va citeze in situatia in care urmeaza sa va prezinte materialul de urmarire penala ceea ce nu este tocmai bine pentru dvs deoarece ar intentiona sa va trimita in judecata, daca politistul trimite referat cu propunere de NUP procurorului si acesta este de acord dispune prin rezolutie NUP si va comunica acasa copie dupa rezolutie.
In general in astfel de cazuri de furt, cand prejudiciul este mic si recuperat, atingerea valorilor sociale este minima, dvs nu aveti antecedente, recunoasteti si regretati fapta, se poate primii o amenda administrativa dar nu este insa obligatoriu totul depinde de procuror cum va aprecia.
Va multumesc pentru raspuns domnule avocat! O ultima intrebare mai am...in aceasta situatie, magazinul trimite inregistrarile politiei? Magazinul mai este implicat? Daca s-a ajuns aici, inseamna ca deja ei au cerut urmarirea penala?

Alte discuții în legătură

Șantajată sexual și amenințată cu poliția după o tentativă de furt din magazin: cum pot să mă apăr de individ și de toate amenințările lui? Annasss Annasss În urma cu 3 zile an încercat sa sustrag un articol din magazin fără sa îl plătesc dar am fost prinsa și pusa sa plătesc articolul respectiv. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket onekenobi onekenobi buna ziua ! am facut o prostie mai mare ca mine .... situatia sta in felul urmator : in data de 19.05.2014 am fost la cumparaturi in supermarketul sellgross ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket, valoare 150 lei, consecinte Dew2017 Dew2017 Buna seara, prietenul meu cu permis de sedere(pe termen lung), cetatean moldovean a sustras bunuri in valoare de 150ron dintr-un supermarket. A fost prins in ... (vezi toată discuția)