Buna ziua,
in 1992 mama a decedat lasand in urma o proprietate casa si teren de 100mp la patru frati. Menntionez ca dupa decesul mamei, niciunul din frati nu a deschis succesiune pt aceasta prorpietate.
Ulterior, unul din frati a decedat...
Eu sunt una din mostenitoarele in viata,(unul din cei patru copii ai mamei decedate in 1992) si in tot acest timp m-am ocupat sa achit impozitele pt aceasta proprietate, locuind foarte departe de proprietatea respectiva.
Suntem in viata trei frati, iar in urma fratelui decedat au ramas doi mostenitori...
Se doreste vanzarea acestei proprietati.
As dori sa stiu care sunt etapele prin care putem avea dreptul sa vindem aceasta proprietate avand in vedere ca succesiunea nu este realizata...
Multumesc
Dezbateţi succesiunea şi apoi vindeţi. Moştenitorii sunt cei trei fraţi (în cote de 1/4 fiecare) şi fratele decedat (respectiv, copiii lui, în cota de 1/4 împreună), dacă toţi au acceptat succesiunea la vremea respectivă.
Dacă nu vă înţelegeţi asupra calităţii de moştenitor şi a cotelor care vă revin, vă puteţi adresa instanţei. Dacă nu există neînţelegeri, puteţi dezbate succesiunea la notar.