avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de insotitor

Buna ziua. am nevoie de putin ajutor.
Este vorba de mama mea , in varsta de 55 ani. am obtinut un certificat de incadrare in grad de handicap, cod handicap: 4, grav, cod boala h54 grav, cu indemnizatie de insotitor, permanent.
ea fiind nevazatoare are nevoie de insotitor permanent dar pe certificat nu este specificat asta. cum trebuie sa procedez mai exact ca eu sa devin legal insotitoarea ei? la primaria de care aparin nu am primit raspunsuri concrete si nici un fel de indrumare :( #-o ce inseamna mai exact indemnizatia de insotitor? si ce presupune "insotitor" ? am vazut pe certificat mentionat si rubrica "cu asistent personal" ..care evident era taiata. daca pot deveni insotitor legal, ce anume acte imi trebuiesc?

Alte discuții în legătură

In cazul unei pensii de urmas a unei persoane cu grad de invaliditate ... Nela iordache Nela iordache Incazul unei pensii de urmas a unei persoane cu grad de invaliditate 1, nevazatoare si grad grav de handicap, cu insotitor, este normal ca ea sa aleaga intre ... (vezi toată discuția)
Acordare bilete de transport pentru insotitorul persoanei cu handicap grav anda700 anda700 va solicitam o informatie privind un caz al unui nevazator cu handicap grav: 1. nevazatorul cu handicap grav primeste indemnizatie de insotitor de la Casa ... (vezi toată discuția)
Certificat de încadrare în grad de handicap { nelamurire } Filmehd Filmehd De curând mama mea a primit confirmarea că tocmai nu mai poate primi pensia de handicap. Deşi ei spun că nu se mai încadrează în gradul de handicap, ... (vezi toată discuția)