avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare

Doresc sa stiu in baza carui articol as putea formula CONTESTATIA IN ANULARE impotriva unei hot. definitive si irevocabile?

Aceasta cerere o formulez in baza vechiului cod de proced civila sau cel nou?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:12, 30 Noiembrie 2013
Caile extraordinare de atac se supun legii sub imperiul careia a inceput procesul. Prin urmare, în situatia in care cererea initiala a fost inregistrata la instanta inainte de intrarea in vigoare a noului cod atunci este aplicabil vechiul cod, iar in situatia in care actiunea a fost inregistrata la instantă dupa intrarea in vigoare a noului cod atunci acesta este incident si in cazul contestatiei in anulare

Potrivit vechii reglementari puteti face contestatie la executare in temeiul art. 317 , 318 şi potrivit noului cod in temeiul art 503 .
Din cele spuse de dvs. mai sus am impresie ca în speta dvs aplicabil este CPC din 1865, insa nu pot fi sigura deoarece nu stiu care este data la care a inceput procesul.
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Procesul a inceput in luna lui octombrie 2012...
Prin urmare art. 317 - 318 CPC din 1865.
Unde se depune aceasta cerere? daca hot a ramas definitiva si irevocabila la curtea de apel .

Catre ce instanta ma indrept?


multumesc
Contestaţia se introduce la instanţa a cărei hotărâre se atacă (art. 319, alin. 1 Cod procedură civilă). Baftă! :)

Alte discuții în legătură

Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri pronunþate într-un litigiu de muncã? rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare clau1858 clau1858 Buna ziua Vreau sa fac o contestatie in anulare la o decizie de recurs data de un complet de judecata al curtii de apel. Pe scurt am avut un dosar de ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)