avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi copil in Elvetia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi copil in Elvetia

stie cineva daca in elvetia se ofera ceva ajutor financiar pt copil daca il nasti aici?eu stiu ca mai in toate statele se ofera daca stiti va rog anuntatima si pe mine va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 25 August 2013
In Elvetia, referitor la maternitate : sistemul obligatoriu de asigurări de sănătate oferă nu numai prestaţii generale de îngrijiri medicale dar şi prestaţii în natură specifice: examinare în timpul şi după sarcina de maternitate, naştere, consiliere pentru hrănirea şi îngrijirea copilului şi servicii de spitalizare pentru un nou născut sănătos, dacă este internat împreună cu mama lui. Mamele nu trebuie să contribuie la costul acestor servicii.
Sistemul de asigurare pentru pierderea câştigului/concediile medicale asigură pentru toate
mamele implicate într-o activitate lucrativă (salariată sau independentă) primirea unei alocaţii
de maternitate de 80% din ultimul venit, supusă unui plafonări de 196 CHF pe zi, timp de 14
săptămâni de la naştere. Pentru a se califica pentru această alocaţie, o femeie trebuie să fi fost asigurată cel puţin 9 luni înainte de naştere şi să fi fost implicată într-o activitate lucrativă cel puţin 5 luni din această perioadă.
[ link extern ]
multumesc dar sotia mea nu a lucrat si noi nu avem nici acte akum asteptam sa vina actele si din cauza asta am intrebat stiu k in alte state se ofera un ajutor social si alte drepturi
Există cca 800 de case (fonduri) de compensare familiale, dar nu sunt centralizate într+un
registru. Informaţi-vă despre casele de compensare familiale competente AVS cantonale ale căror adrese sunt disponibile pe internet la adresa :
www.ahv.ch.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi copil nascut in elvetia Denys-Mara Denys-Mara sotia mea a nascut in elvetia din nefericire niciunul dintre noi nu avem permis de munk si nu muncim cu acte in regula avem asiguare amandoi sa acoperim ... (vezi toată discuția)
Formular s1 si asigurare in tara ElizaBV ElizaBV Buna ziua, Am o intrebare, va rog, in legatura cu formularul european S1. Mama mea este pensionara (pensie platita de statul roman) si a venit sa ... (vezi toată discuția)
Daca lucrezi in austria ca si ingrijitor batrani Lcami Lcami Buna ziua lucrez in Austria de mai bine de 1 an ca si ingrijitoare batrani cu contract de munca (imi platesc asigurarea si pensia) trimestrial. Imi platesc ... (vezi toată discuția)