avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren extravilan proprietate nerecunoscut de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren extravilan proprietate nerecunoscut de primarie

Buna ziua,
Ma numesc Savu Delia Adina, de profesie expert tehnic judiciar in specializarea ecologie si protectia mediului. Contra cost ( rog sa hotariti dvs modalitatea de plata), va rog sa-mi dati cateva sugestii in legatura cu un lot de teren in suprafata de aprox 3800 mp, extravila, pe care l-am vandut prin contract de vanzare - cumparare (terenul are cadastru si intabulare) , iar Primaria sustine in fata noilor proprietarilor ca nu am teren in locul respectiv, cu toate ca detin:
- sentinta civila definitiva si irevocabila de obligare a comisiei locale de fond funciar (respectiv a comisiei judetene) pentruemiterea documentatiei in vederea emiterii titlului de proprietate;
- adresa de la primarie de punere in posesie pentru lotul respectiv (nr.parcela si nr. lot);
- cadastru;
- intabulare etc.
Mentionez, ca pe terenul respectiv a intrat un consilier al Primariei Bengesti, a cultivat porumb si nu doreste sub nici o farma sa renunte la acel teren, iar noii proprietari isi doresc banii inapoi.
Va rog sa ma consiliati, ce pot sa fac in acest caz?

Va multumesc.
Cu condideratie,
Savu Delia Adina
Dumneavoastră nu prea aveţi ce face, nefiind proprietar.

Actualii proprietari pot introduce o acţiune în revendicare. Sugeraţi-le să contacteze un avocat.
'Este problema noilor proprietari sa-si rezolve acum aceasta problema!
Dvs. ati vandut, in mod legal, ceea ce detineati in mod legal.
Ei nu au temei juridic sa rezilieze contractul de vanzare-cumparare incheiat, numai pentru faptul ca o alta persoana nu le respecta dreptul de proprietate.
Trebuie ei, sa se indrepte impotriva acelei persoane pe o cale legala.'

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cadastru ContSters255159 ContSters255159 Am cumparat un lot de pamant, pe care mi-am ridicat o casa finalizata (receptie) in 2007, dar problemele incep sa apara in sensul ca : Pretul terenului a ... (vezi toată discuția)
Problema cu un teren...cum procedez ? SebiManea SebiManea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi despre cum trebuie sa procedez in urmatoarea problema: Socrul meu detine o suprafata de teren.Pentru acest teren, ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala cum se poate proceda? ContSters56628 ContSters56628 Se poate incheia o singura procura notariala intre o persoana care are de vanzare mai multe loturi de teren si o alta persoana care sa se ocupe de aceste ... (vezi toată discuția)