avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire notariala cum se poate proceda?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire notariala cum se poate proceda?

Se poate incheia o singura procura notariala intre o persoana care are de vanzare mai multe loturi de teren si o alta persoana care sa se ocupe de aceste vanzari in numele proprietarului?
Sau trebuie cate o procura pentru fiecare lot?
Daca proprietarul doreste un anumit pret minim, poate fi trecut in procura?
Exista titlu de proprietate. Nu sunt sigur daca sunt intabulate (au fost obtinute prin reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor si se detine titlu in baza L18/1991). Este obligatorie intabularea inainte de vanzare, sau se poate face odata cu aceasta?
Va rog sa imi raspundeti fara trimiteri prin incalceala de legislatie modificata si paramodificata, ca am citit-o si eu si nu mai inteleg nimic.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2008
ContSters56628, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters56628 , utilizator 09:54, 3 Septembrie 2008
se poate face o singura procura in care se vor specifica exact toate terenurile,,,conditii ,,,preturi
Da se poate incheia, mergeti cu persoana care doriti sa o inputerniciti si actele de proprietate a loturilor,la notariat ,ii spuneti notarului ce doriti si acesta va da toate informatiile de care aveti nevoie. Obligatoriu ca sa puteti vinde trebuie sa aveti cadastru si intabulare.
neimportant a scris:

Se poate incheia o singura procura notariala intre o persoana care are de vanzare mai multe loturi de teren si o alta persoana care sa se ocupe de aceste vanzari in numele proprietarului?
Sau trebuie cate o procura pentru fiecare lot?

O singura procura ajunge...

Daca proprietarul doreste un anumit pret minim, poate fi trecut in procura?

Nu numai ca e posibil dar e chiar recomandabil!

Exista titlu de proprietate. Nu sunt sigur daca sunt intabulate (au fost obtinute prin reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor si se detine titlu in baza L18/1991). Este obligatorie intabularea inainte de vanzare, sau se poate face odata cu aceasta?

Nu este obligatorie dar nu cred ca veti gasi cumparator daca nu exista aceasta intabulare... e preferabil (deci nu obligatoriu) ca intabularea sa existe inainte de vanzare... majoritaea confunda intabularea care este doar publicitate si opozabilitate fata de terti cu valabilitatea actului juridic, important este sa fiti proprietarul bunului vandut...
Revin cu detalii pentru a fi mai bine inteles:
Proprietatea asupra terenurilor este dovedita prin acel "formular" numit "Titlu de proprietate" eliberat "In baza Legii nr. 18/1991". Am citat din respectiva hartie. Aceasta este obtinuta prin anul 1997. De la acest titlu, nu s-a mai miscat nimic. Nici cadastru, nici intabulare, nici altceva.
Sunt identificate terenurile ca: (dau un exemplu) 3200 mp teren faneata in punctul .... avand ca vecini pe ....., ...., si ..., identificat pe tarlaua... parcela.... lotul... Exista si ceva schite.
Trebuie sa fac acele forme de "cadastru"? Prin titlul de proprietate pot dovedi ca sunt proprietar pe 10 terenuri identificate cum am aratat mai sus. Dar din 10 vreau sa vand 6. Ce fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare contract v-c si cadasatru tabu tabu In titlul de proprietate (L18/1991) se specifica reconstituirea dreptului de proprietate iar la identificare apare tarla/parcela 13/1 si apoi 60/42 (nu stiu ... (vezi toată discuția)
Declaratie drept de trecre si contract de vanzare cumparare Durla Durla Buna ziua, Am o intrebare cu privire la o declaratie de drept de trecere care trebuie trecuta in contractul de vanzare cumparare si pana acum, de doua ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar MITI78 MITI78 Pentru un partaj la notar in care toti mostenitorii sunt de accord sa obtina fiecare cate o bucata de pamant fara a fi nevoie de divizarea loturilor(pe titlu ... (vezi toată discuția)