avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare contract v-c si cadasatru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare contract v-c si cadasatru

In titlul de proprietate (L18/1991) se specifica reconstituirea dreptului de proprietate iar la identificare apare tarla/parcela 13/1 si apoi 60/42 (nu stiu semnificatia). Problema este ca din neatentie in contractul de vanzare-cumparare a fost trecut tarla 13/1 60/46 si de aici in cadastru apare tot 60/46. In extrasul de carte funciara nu se face referire la tarla. Cum se poate rectifica contractul de vanzare-cumparare si cadastru eventual inscrierea in cartea funciara?
Stie cineva semnificatia 60/42?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tabu , utilizator 12:11, 3 Mai 2006
De fapt, care e problema? BCF nu intabuleza contractul? Sau l-a inscris si ati sesizat greseala? Ce inseamna ca IN CADASTRU apare 60/42?
Tarlaua sau sola are un numar, iar parcela cadastrala, alt numar. Inginerul care a lucrat la documentatia cadastrala trebuia sa coreleze in mod corect aceste date pentru ca avea acces la toate acest date. In extrasul de carte funciara se specfica doar parcela cadastrala. Notarul care a intocmit contractul ar trebui sa faca si o incheiere de indreptare a erorii materiale, daca aceasta exista.
60/42 este doar o cifra, un mod de a delimita o parcela de teren si nu o semnificatie.
Dupa ce l-a inscris am sesizat gresala. Problema este ca in cantractul de vanzare cumparare intabulat se specifica tarlaua 13/1 60/46 iar in titlul de proprietate 13/1 60/42. In dosarul de cadastru (s-a facut dezmembrare cadastrala) facut dupa cumparare se face referire la tarlaua 13/1 60/46.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2006
tabu, utilizator
La primarie spun ca planul de numerotare a parcelelor a fost schimbat. Vor emite o adeverinta in acest sens in care spun ca parcela nr 60/42 este acum parcela 60/46. Are vreo valoare juridica aceasta adeverinta? Vroiam sa cumpar aceasta parcela dar incep sa am dubii ... mi-e sa nu cumpar o parcela care nu exista defapt
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2006
tabu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)
Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)