avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Tulburare de posesie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Tulburare de posesie

Am constatat dupa circa 2 ani ca primaria a sapat un sant de-a lungul terenului pe care il detin, teren cu cadastru realizat si intabulat. Motivul invocat a fost o stare de urgenta de inundatii in zona a unei case. La efectuarea santului, stratul vegetal a fost complet distrus pe o supafata de circa 800 metri. Nestiind cine a realizat santul, m-am adresat Politiei comunale care a deschis o ancheta, in urma careia s-a stabilit ca Primaria a efectuat la urgenta acest sant, asadar nu se se paote dispune urmarirea penala acestei institutii pentru remedierea pagubelor. M-am interesat la o firma specializata si costul pentru refacerea stratului vegetal este de minim 800 RON/MP. Mai mult, accesul la partea din spate a terenului, in cea de a doua jumatate, nu se poate efectua deoarece nu exista drum de acces, peste sant nu se poate sari usor, accesul cu vreun agregat pentru efectuarea lucrarilor agricole nu se poate efectua.

Vecinul care a cerut primariei luarea acestei masuri de urgenta, nu avea in 2010 asigurarea obligatorie ceruta de lege iar casa si terenul lui nu valoreaza mai mult de 80000 ron (pretul pietei), cam atit ar valora si paguba realizata pe terenul pe care il detin.

Santul incepe de la limita exterioara a vecinului si se intinde pina la o alveola situata linga o cale ferata.

Pot sa acopar santul cu pricina si apoi sa actionez primaria in instanta pentru refacerea stratului vegetal, sa cer daune pentru profitul nerealizat din cauza obstructionarii accesului?

Daca acopar santul nu intru in conflict cu Consiliul pentru situatii de urgenta?
Dea altfel, nu am primit nici o instiintare de la Primarie sau alt organ despre intentia realizarii santului si nici dupa realizarea santului.
Pot sa cer realizarea unui drum pietruit de acces cu santuri de drenare, neinundabil?

As ruga un raspuns...:sorry:

Alte discuții în legătură

Drum de acces in spatele casei? theoz theoz Am casa la bunici si de curand nu a mai ramas nimeni care sa locuiasca acolo. De 3 saptamani au venit cei de la orange sa amplaseze o antena pe pamantul unui ... (vezi toată discuția)
Refacere drum floring2000 floring2000 O firma de constructii a refacut cursul unui parau, a taluzat malurile si a refacut(betonat) albia. Toate utilajele grele, respectiv rabe, betoniere, ... (vezi toată discuția)
Refacere cale acces deteriorata jamyna jamyna Buna ziua. As dori si eu sa stiu daca exista vreo modalitate legala prin care putem obliga un constructor (PFA) de case sa refaca drumul pe care l-a ... (vezi toată discuția)