Buna ziua.
As dori si eu sa stiu daca exista vreo modalitate legala prin care putem obliga un constructor (PFA) de case sa refaca drumul pe care l-a deteriorat. Mentionez faptul ca initial drumul a fost pietruit de noi (3 vecini), iar datorita faptului ca a intrat cu utilaje, a sapat fundatii pentru inca 5 case, a sapat santuri pentru utilitati si nu a pus piatra in urma acestor interventii drumul se prezinta ca o mocirla. Cum putem actiona impotriva lui?
Depinde ale cui sunt acele proprietati, ma tem ca nu constructorul e cel care raspunde, ci proprietarii (coproprietarii drumului). Daca nu e drum privat, atunci e mai dificila chestiunea, faceti adresa la primarie.
Drumul este proprietate privata. Fiecare dintre noi detinem cota/parte din el. Acest constructor PFA a cumparat teren in continuarea caselor noastre si a inceput sa construiasca (cu intentia de a vinde), deci si el a devenit proprietar asupra drumului. Noi, cei trei vecini, fiind primii, am amenajat drumul cu piatra in fata curtilor noastre (dupa noi era teren gol). Acum, dupa ce domnul a finalizat lucrarile de constructie, sapand santuri pentru utilitati prin fata curtilor noastre si carand noroiul peste piatra, nu-l putem trage in nicun fel la raspundere?
Acțiune în instanță- obligația de a face - a firmei care a executat aceste lucrări și nu a readus terenul la starea inițială. Ar mai fi și răspunderea civilă delictuală care însă ar trebui motivată mai amplu în sensul argumentării cu cele 3 caracteristici ale răsp. delictuale
Drum privat!
opelrek
Buna ziua! Am un teren pe care am construit o casa. Eu sunt ultima parcela de pe acea latura a cartierului. Peste drum exista teren extravilan arabil. Noi, ... (vezi toată discuția)