avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum privat!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum privat!

Buna ziua! Am un teren pe care am construit o casa. Eu sunt ultima parcela de pe acea latura a cartierului. Peste drum exista teren extravilan arabil. Noi, proprietarii de terenuri (parcele) am pietruit acel drum (care este de servitute). Ceilalti cu terenul agricol, desi au acces pe alt drum ne folosesc terenul si toamna il distrug, scot pamant peste piatra pusa de noi. Invatati-ma ce am de facut, va rog! Putem semnaliza inceputul de drum cu placuta cu DRUM PRIVAT! ACCESUL INTERZIS! Se poate ingradi? Bariere??? Mentionez ca acel drum nu apare in harta comunei, are nr. topo si probabil este proprietat tipul de ne-a vandut terenurile.
Cel mai recent răspuns: Adriana Giurca , Avocat 12:53, 23 August 2014
Chiar nu a vazut nimeni competent sa-mi raspunda? Rog sa-mi raspunda cineva pana nu vine toamna ca sa putem evita noi certuri. Multumesc!
opelrek a scris:

Mentionez ca acel drum nu apare in harta comunei, are nr. topo si probabil este proprietat tipul de ne-a vandut terenurile.


Statutul juridic al acelui drum este esential. Verificati in cartea funciara cine este proprietarul si ce sarcini sunt inscrise asupra lui.

Daca nu sunteti coproprietari pe acel drum (ci aveti doar un drept de servitute, neexclusiv), titularul dreptului de proprietate este singurul care poate interzice accesul altor persoane decat acelea care sunt beneficiarii dreptului de servitute si tot el este acela care poate constitui un drept de servitute in favoarea altor parcele de teren.

Daca sunteti coproprietari, atunci nimic nu va impiedica sa interziceti accesul altor persoane pe acel drum.

Clarificati problema si reveniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute raducris77 raducris77 Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu o informație. In anul 2007 am cumparat un imobil- teren in jud. Ilfov, accesul către acesta facandu-se exclusiv pe un ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de acces la drum privat Marcez Marcez Buna ziua, Am un teren împărțit în 4 parcele. Pe prima parcela, cu ieșire la un drum principal, mi-am construit casa. Nu am acces la celelalte 3 parcele ... (vezi toată discuția)
Drum cartier nou neacceptat de catre primarie ca drum public dan_george_bv dan_george_bv Este vorba despre un cartier nou cu PUZ aprobat de catre Consiliul Judetean si Primarie. Cel de la care am cumparat noi parcelele a facut o oferta de donatie ... (vezi toată discuția)