avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate de acces la drum privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate de acces la drum privat

Buna ziua,
Am un teren împărțit în 4 parcele. Pe prima parcela, cu ieșire la un drum principal, mi-am construit casa. Nu am acces la celelalte 3 parcele decât dacă fac o alee prin curtea mea, dar distanta între casa și gard este de doar 3 metri.
Pe lângă terenul meu, este un drum privat, un drum de servitute de-a lungul căruia sunt construite 12 case, ai căror proprietari au drept de acces la acest drum de servitute, nu au o cota parte din drum, nu sunt coproprietari. Eu as avea ieșire pentru cele 3 parcele la acest drum de servitute, dar proprietarul drumului nu îmi da acceptul.
Exista vreo modalitate legala, care sa îmi permita ieșirea la acel drum de servitute, chiar dacă este privat?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:57, 21 Ianuarie 2021
Soluția ar fi sa solcitati i prin instanța stabilirea unui drrpt de servitute pe terenul respectiv.Trbuie discutat cu un av,cu un expert topo,analizate actele pt a vedea dacă sunt sanse,Atât timp cât există posibilitatea realizării pe terenul dvs ,șansele sunt discutabile..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum privat! opelrek opelrek Buna ziua! Am un teren pe care am construit o casa. Eu sunt ultima parcela de pe acea latura a cartierului. Peste drum exista teren extravilan arabil. Noi, ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are un proprietar de drum de servitute? moniquenoir27 moniquenoir27 Buna ziua, am si eu urmatoarea problema... Am cumparat impreuna cu alte 3 persoane un teren pe care l-am imparit si evident fiecare dintre noi am cedat, ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)