avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum imi recuperez permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum imi recuperez permisul?

in anul 2011 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, in data de 17.09.2012 am fost judecat iar pe data de 18.09.2012 mi-a dat sentinta 8 luni de inchisoare cu suspendare. la ora actuala au expirat cele 8 luni. ce ar trebui sa fac pentru a recupera permisul de conducere? va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:35, 25 August 2013
Nu puteti obtine alt permis de conducere decat la trecerea unui an de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
Vedeti si art. 116 alin. 1 litera b) codul rutier.
Permisul de conducere nu il veti putea recupera deoarece a fost anulat in urma hotararii judecatoresti de condamnare cu suspendare.
Pentru obtinerea unui nou permis de conducere trebuie sa sustineti examen dupa trecerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Cum se redobandeste dreptul de conducere gasiti informatii aici
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat, redobandire eu_craciun eu_craciun Buna ziua, fratelui meu i-a fost anulat permisul de conducere prin noiembrie 2012 iar in data de 15.05.2013 s-a pronuntat sentinta prin care il condamna la 5 ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare - examen permis ciprianneagu ciprianneagu In octombrie anul trecut am primit 8 luni cu suspendare si 2 ani de incercare pentru circulatia pe drumurile publice sun influenta bauturilor alcoolice. As ... (vezi toată discuția)
Intrebare infractiuni privind circulatia pe drumurile publice (o.u.g nr.195/2002) ioanadaraban ioanadaraban Daca cineva primeste o pedeapsa de 8 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei termen de incercare de 2 ani si 8 luni pentru anularea ... (vezi toată discuția)