avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum se calculeaza dobanzile si penalitatile datoriei ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum se calculeaza dobanzile si penalitatile datoriei la ANAF? Exemplu de calcul?

Recent s-au schimbat si procentele de dobanda si penalizare la datoriile catre ANAF.
Intrebarea mea este referitoare la modul de calcul al dobanzilor si penalitatilor. Spre exemplu, la o datorie initiala de 10.000 lei, care este dobanda zilnica? Care este penalizarea / zi de intarziere? Se aplica dobanda la dobanda? Penalizarea se calculeaza din ce anume - soldul initial, sau datoria cumulata la zi? La ce datorie se ajunge dupa 6 luni, respectiv 1 an?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:29, 26 August 2013
Si atunci, serios vorbind, ce face cetateanul in statul roman cand vrea sa-si platesca o datorie catre preasfintita ANAF?? Ca din cele descrise nu prea vad respectarea drepturilor de nici un fel - ale omului, ale cetateanului, constitutionale, etc....

Dupa plata "principala" (sa o numim asa), la fiecare luna mai apar penalitati? Si din luna in luna mai calculeaza calculatorul cate ceva, iar cetateanul este tot in postura unui semi-infractor - rau platnic? In cazurile astea, cetateanul este cel care nu respecta legea, nu respecta contractul social, cu tot statul la cozi sa-si faca platile si sa nu aibe datorie? Cum e posibil asa ceva?!

Bine si adevarat imi povestea un batranel tare simpatic : romanul e singura natie care sta ore bune la coada ca sa dea bani, sa plece acasa doar cu foamea in buzunar...
CE sa zic? Nu numai romanii sunt taxati abuziv, si altor natii li se intampla ...dar sa nu deviem.
Va dau un exemplu din practica cu un contribuabil care a scapat de datorii (se mai intampla si minuni ...poate si eu am exagerat un pic, cu "pe viata"). Deci : SRL cu datorii acumulate si popriri pe accounturi, se duce cu banii cash in buzunar, intreaba cat are de plata, i se spune, plateste la caseria fiscului, merge iar la executari silite, scoate ridicarile de poprire. Mai departe, nu desfasoara nicio activitate, asteapta trimestrul, se duce iar la fisc, scoate iar penalitatile acumulate, plateste, intre timp nu desfasoara activitate bineinteles. Mai sta trei luni, se duce iar intreaba, i se spune ca nu are datorie si nici in spate nu se mai vede nimic. Apoi se apuca de treaba si merge omul cu firma mai departe. Caz fericit a rezolvat omul problema.
Let's be positive!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi si penalitati neplata tva ancatod ancatod buna ziua functionez ca pfa din 2005, incepand cu aug 2007 am depasit plafonul de 35000 euro, dar nu m-am inregistrat ca platitor de tva, in urma unei ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere anaf la 3 luni dupa ce am stins toata datoria!!! Mihai223 Mihai223 Acum 3 luni am acoperit 100% o datorie pe care o aveam la ANAF, soldul initial si penalizarile si dobanda. Totul a fost acoperit la zi, plata la trezoreria ... (vezi toată discuția)
Penalitãþi la restanþa pe 4 ani la impozitul pe clãdire ºi teren doinamonica doinamonica Bună ziua. Doresc să vă întreb cum se calculează penalităţile de întârziere la impozitul pe clădire, inclusiv taxa de habitat. Locuiesc la casă, ... (vezi toată discuția)