avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Studiere dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Studiere dosar penal

Sunt reprezentant al unei societati comerciale care are dosare penale in lucru pe la parchete sau IPJ - uri. Avand in vedere ca avem calitatea de inculpat/invinuit, si ca toate dosarele sunt in faza actelor premergatoare, atunci cand dorim sa studiem un dosar, suntem plimbati de la o institutie la alta. Daca competent sa solutioneze dosarul este parchetul, dar dosarul este fizic la IPJ, suntem plimbati din loc in loc fiecare institutie declinandu-si competenta. Intrebarea mea este: Cine este competent sa decida daca se poate studia dosarul sau nu? Nu am gasit vreun text legal, si fiecare reprezentant nu trimite de colo colo si nu rezolvam nimic...
... pfff... acum si dvs. vreti ca sa existe tot cate un text de lege pentru fiecare fir de par?!?!?! #-o


... este logic, ca cel ce are dosarul in lucru, este si cel ce poate permite sau nu studierea dosarului!

Dar, trebuie sa stiti ca in aceasta faza urmarirea penala este secreta. Nu se permite studierea dosarelor in totalitate lor.


... si daca tot aveti atat de multe dosare, cum spuneti, nu credeti ca mult mai bine ar fi sa aveti angajata o persoana cu studii de specialitate, consilier juridic sau avocat?!?!
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Urmarirea penala este nepublica nu secreta cum era inainte de 1989, aparatorul invinuitului/inculpatului conf.172 c.p.p are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala, sfatul meu este sa va angajati avocat, doar avocatului o sa i se permita accesul la dosar.
intr-adevar nu e nimeni obligat sa va dea la studiu dosarul de urmarire penala.
Nu sunt obligati sa dea partii/petentului/reclamantului/celui care a sesizat fapta si este direct implicat in proces sa dea dosarul la studiu? Este secreta fata de parte? Cum adica domnilor si doamnelor? Eu sunt consilierul juridic al societatii, si totusi ma lovesc de refuzuri. Nu conteaza cine il are in lucru, ci cine e competent cica.... Colegii avocati am vazut ca nu au probleme sa studieze dosare, dar consilierii se pare ca da. Vroiam o dispozitie legala care sa-i oblige sa-si faca treaba.
daca intelegeti sau nu e treaba Dvs : nimeni nu e obligat sa va dea dosarul la studiu pe urmarire penala, orice parte ati fi ! daca vor sa vi-l dea vi-l da.

Alte discuții în legătură

Este sau nu secret dosarul in faza de urmarire penala ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI A obtinut cineva castig de cauza prin hotarare judecatoreasca in ipoteza in care procurorul refuza sa raspunda la o cerere de studiere a dosarului penal cand ... (vezi toată discuția)
Studiere dosar penal BIGHY BIGHY As dori sa ma lamuriti si pe mine cu un aspect:Daca doresc studierea unui dosar penal, trebuie sa fac o cerere la arhiva.Aceasta cerere este tip sau este una ... (vezi toată discuția)
Studierea dosarului de urmarire penala de catre aparator Cristian501 Cristian501 Solicitarea aparatorului de a studia dosarul de u.p, se poate face si la organul de cercetare penala sau la procuror? Aceasta operereaza de drept prin ... (vezi toată discuția)