avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Plata analizelor necesare la angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Plata analizelor necesare la angajare

buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca angajatorul e obligat la plata analizelor facute de salariati periodic si/sau la angajare in cadrul unei societati de transport.
Cele efectuate la medicina muncii stiu ca e obligatoriu sa fie suportate de angajator.
dar celelalte??gen sange,orl,raze, psihologic..etc/?
daca da,v-as fi recunoscatoare daca ma ajutati si cu un art. din lege.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 11:45, 8 Septembrie 2013
tudorvaleriu a scris:

Daca cititi cu atentie mesajele anterioare si extrasele din HG 355/2007 vedeti ca angajatorul plateste toate controalele si analizele medicale fie ca sunt la angajare fie ca sunt dupa angajare.

Offtopic: ce tare...si cand ai angajati care vin si pleaca si tot asa..oare legea respectiva mai ramane impartiala? Offf
Pentru ptar
Initial, am vrut sa va sterg mesajul, ca fiind offtopic, dar am considerat ca este corect sa fac niste precizari.
Angajatorul este cel care apreciaza daca semneaza sau nu, un CIM cu un anume angajat, daca este persoana potrivita pentru postul pe care doreste sa il angajeze.
Daca oferta de serviciu este corecta pentru angajat, iar oferta se respecta intocmai, in timp, cu greu pot sa fiu de acord, ca indiferent de angajat, acesta va pleca daca ii este bine.
Omiteti un lucru important: statistic, in Romania, aproape 70 % dintre angajati au mentionat in CIM, salariul minim pe economie (din care se scade impozitul si taxele sociale). Care este in realitate venitul net incasat de catre angajati ? Cat este % de munca la negru sau munca la gri din totalul statistic ?
Legile sunt facute sa dureze peste ani, dar modul de respectare a lor nu este intotdeauna o prioritate de durata pentru angajatori.
Poate nu ar fi ceva rau, daca ar exista o prevedere legislativa, conform careia daca angajatul pleaca, fara un motiv bine precizat, din serviciu, dupa o perioada mai mica de ...., sa i se retina contravaloarea examenului medical la angajare. O astfel de prevedere, poate fi utila, numai in conditiile in care ar exista si o prevedere pentru angajator, conform careia acesta sa fie obligat sa il despagubeasca pe angajat, daca il concediaza inainte de aceeasi perioada de timp, amintita mai sus. Acest mod de prezentare, vi se pare impartial ?
ptar:

1. Salariatii nu vin si pleaca pentru ca asa vor ei ci pentru ca au anumite motive (asa cum spune si colegul @gigipopa).

2. Puteti sa faceti propuneri de modificare a legii daca dvs. credeti ca aveti dreptate.

3. Deocamdata, pana se vor modifica, toata lumea trebuie sa respectam legile, asa cum sunt ele, fie ca ne convin sau nu.
ptar a scris:

Offtopic: ce tare...si cand ai angajati care vin si pleaca si tot asa..oare legea respectiva mai ramane impartiala? Offf

De ce pleaca repede angajatii tai? ... De bine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen psihologic sindicalistul sindicalistul in baza carui act legislativ trebuie ca electricienii sa efectueze examen psihologic? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cui revine obligatia de a plati analizele de medicina muncii? ContSters76466 ContSters76466 Serviciile de asistenta medicala pentru medicina muncii se acorda in conformitate cu prevederile Legii securitatii si sanatatii in munca 319/2006, HG 1425 din ... (vezi toată discuția)
Analize medicale pentru angajare suerteade suerteade buna ziua,am nevoie si eu de putin ajutor,deoarece,pana astazi nu m-am intalnit cu aceste probleme,trebuie sa imi fac angajarea la o farmacie naturita si nu ... (vezi toată discuția)