avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se impart bunurile intre soti la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se impart bunurile intre soti la partaj

Buna ziua,

Am o intrebare aparent simpla. Eu si fosta sotia am divortat in urma cu cativa ani. Avem un copil care i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca. In urma casniciei de peste 15 ani au rezultat mai multe bunuri, majoritatea achizitionate cu credite, pentru apartament avem credit ipotecar.

Si eu si fosta sotie am avut apartamente inainte de casatorie, al sotiei este dobandit de la bunici prin contract de vanzare cu clauza de ingrijire, bunicii locuiesc in acest apartament. Apartamentul meu a fost vandut pentru a achizitiona altul mai spatios cu diferenta din credit ipotecar.

Acum vine intrebarea mea, daca deschidem proces de partaj se imparte si apartamentul fostei sotii?

Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:59, 26 August 2013
Nu, e bunul ei propriu daca ziceti ca a fost cumparat inainte de casatorie.
Esti sigur de asta?!? Din putinele mele cunostinte juridice, stiam ca dupa 5 ani devin toate bunuri comune.
Stiati gresit, bunurile proprii raman proprii si dupa mai multi ani de casatorie, ele nu devin comune niciodata.
Ce stiti dvs e o gogorita.
Ok, am inteles. Dar eu am vandut un apartament detinut inainte de casatorie pentru a achizitiona altul. Asta inseamna ca va trebui sa-l impart cu fosta? Nu se poate evalua cat din actualul apartament reprezinta fostul apartament? Nu am nicio intentie de a imparti cu ea ceea ce mi-a apartinut inainte de casatorie.

Multumesc pentru lamurire.
Intrebarile in ordine: Da. Ba da.

Criteriile dupa care se impart bunurile sunt diverse, scriem o carte inrteaga, e dificil. In principal conteaza cererile coproprietarilor, contributiile lor, nevoile lor, intretinerea bunurilor de catre coproprietari... asta la prima vedere.

Sper ca ati achitat in continuare rate si impozit. :D

Alte discuții în legătură

Buna ziua.doi soti, in momentul casatoriei au avut bunuri proprii, ... SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna ziua.Doi soti, in momentul casatoriei au avut bunuri proprii, fiecare cu copii majori la momentul casatoriei . Dupa 2 ani, divorteaza la Starea civila ... (vezi toată discuția)
Leasing, credite inaintea casatoriei raluka raluka In cazul in care mi-am achizitionat o masina in leasing inaintea casatoriei, este posibil ca dupa casatorie sa devina bun comun?asta in cazul in care ma ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului mroby mroby Buna tuturor, am o mare rugaminte la voi, in legatura cu o speta. Tatal meu vitreg, in urma unor certuri cu mama mea, si-a luat salarul de la angajator, si-a ... (vezi toată discuția)