Buna tuturor, am o mare rugaminte la voi, in legatura cu o speta.
Tatal meu vitreg, in urma unor certuri cu mama mea, si-a luat salarul de la angajator, si-a luat bani din casa, unele haine si a plecat, spunand ca nu se va ma intoarce. (unde trebuie anuntat ca a parasit domiciliul?)
Intrebarea mea este, ce ar putea face mama mea in acest caz, ne-a parasit si ne-a lasat cu creditul pe cap, credit ipotecar luat acum 4 ani, dupa casatorie.
Apartamentul a fost cumparat de mama mea, inainte de casatorie, dupa cum stiu eu, conform art.31 lit. a Codul Familiei, bunurile dobandite inainte de casatorie nu sunt bunuri comune.
Multumesc anticipat, si va doresc SARBATORI FERICITE !
Faptul ca a parasit domiciliul poate constitui o proba in procesul de divort,eventual in alte cauze civile.
Parasirea domiciliului de catre unul dintre soti nu este infarctiune sau contraventie,nefiind suspusa niciunei sanctiuni prevazute de lege
pt suma de bani luata din casa, daca banii sunt comuni, mama ii poate face plangere pt furt.
daca mama a cumparat casa inainte de casatorie, e bunul ei propriu, nu se imparte. daca tata dovedeste ca a contribuit la plata ratelor si ceva imbunatatiri, are un drept de creanta.
in privinta creditului, se poate discuta la partaj. de cine a fost contractat si in ce scop?
La cumpararea apartamentului bunica mea a contribuit cu suma de 10.000 euro la cumpararea locuintei, dupa ce a fost cumparata locuinta, dupa aprox. 2 ani, mama sa casatorit, si atunci au luat acel credit pentru a restitui suma de 10.000 euro bunicii.
Dar, acum nu de mult, bunica si-a vandut casa proprie, si ia dat mamei mele, 10.000 euro " cadou", din care sa modernizat locuinta.
Un partaj cu probleme
gyana37
bune seara,as vrea sa va povestesc despre situatia in care se afla fratele meu si poate ma ajutati cu niste sfaturi.Deci fratele meu este casatorit de 20 de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori
turelu
Sunt casatorit din anul 2004. Dupa ce s-a nascut copilul in 2005 am vandut apartamentul in care locuiam (ce a apatinut mamei mele si vandut mie prin act ... (vezi toată discuția)