avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Sunt casatorit din anul 2004. Dupa ce s-a nascut copilul in 2005 am vandut apartamentul in care locuiam (ce a apatinut mamei mele si vandut mie prin act notarial cu clauza de intretinere inainte de casatorie) si am cumparat altul prin prima casa. Nu am locuit niciodata in el, l-am inchiriat si noi ne-am mutat in garsoniera sotiei (dobandita inainte de casatorie). Acum 4 ani am vandut si acel apartament si am cumparat altul tot prin prima casa si in care locuim in prezent. Garsoniera sotiei am inchiriat-o. Am facut niste greseli mari (imprumut la banca fara sa stie sotia), cearta in casa pentru ca nu mai puteam plati ratele, dar rata la prima casa am platit-o mereu din salariul meu ca si celelalte utilitati. Acum sotia a intentat divort si solicita pastrarea numelui, exercitarea autoritatii parintesti in comun, pensie alimentara, stabilirea domiciliului minorului la adresa actuala (prin cererea de divort). Ce nu spune in cerere este faptul ca imi cere sa parasesc locuinta dar fara sa ma mut la garsoniera si imi cere sa renunt la partea mea din apartament in favoarea copilului. Eu ce pot face? Raman pe drumuri? Chiar nu conteaza faptul ca mi-am vandut apartamentul? Mentionez faptul ca la fiecare vanzare-cumparare opream o suma de bani pentru modernizare, astfel incat nu luam de la banca prin prima casa toata suma de care aveam nevoie. Daca dau semnatura ca renunt la partea mea din apartament cine va plati ratele la apartament de acum incolo? Divortul este totuna cu partajul? Sotia nu poate acoperi, fara ajutor, toate cheltuielile generate de un apartament cu 2 camere in primul rand din cauza ratei lunare. Garsoniera nu vrea s-o vanda pentru ca este a ei. Ce se poate intampla (tinand cont de faptul ca sunt executat silit din cauza imprumutului de care nu a stiut sotia) daca sotia ma obliga sa parasesc locuinta deci nu voi mai plati rata la prima casa? Am dreptul sa locuiesc cu ei pana la terminarea imprumutului care este pe 20 ani? Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Cu stima.
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 09:01, 10 Decembrie 2015
Divortul nu are legatura cu partajul.
De dat afara nu va poate da daca nu sunteti violent, va trebui sa ceara partajul.
Oricum, daca nu cere dansa partajul, il cere creditorul ca sa execute silit si partea dvs din casa.
În primul rând, trebuie să vă angajați un avocat care să vă ajute. Va trebui să faceți întâmpinare la cererea de divorț și nu vă sfătuiesc să o redactați singur. Mai sunt apoi și alte aspecte privitoare la executarea silită, situație care a contribuit la ruptura dintre dvs și soție.
Cel mai bun lucru este sa luati legatura cu un avocat. Situatia dvs este mai complexa, are un istoric, contributia dvs la apartamente, cel initial, de la mama dvs, renovarea apartamentelor inainte de anzare, etc, etc..trebuie deslusita situatia. Sotia dvs poate sa pretinda orice. Asta nu inseamna ca are si dreptul, sau ca instanta va hotari ce vrea sotia. Nu va poate obliga sa-i lasati numele, nici sa plecati din locuinta proprietate comuna, care este si domiciul conjugal, probabil. De aceea aveti nevoie sa fiti informat.
Linistiti-va putin si cautati un avocat care sa va indrume competent.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort SPavel SPavel Buna seara ! Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi .Sunt dupa un divort ,dupa 35 de ani de casatorie ,fara copii ,divort intenteat de catre sotie , ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj intre soti avoovi avoovi Buna ziua De ceva timp sotia ma ameninta cu divortul, pe motiv ca nu ne mai intelegem. Avem un baiat de 16 ani pe care l-am crescut cu drag si care nu doreste ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)