va rog sa-mi spune-ti daca reincarcarile la cartele telefonice ale administratorului sunt nedeductibile sau deductibile.
mentionez ca administratorul societatii are cartele telefonice mobile pe care reincarca periodic si-mi aduce fact sau bonuri pt reincarcare. eu cum le inregistrez in contabilitate , cartela o fol in interesul firmei . cum ar tb sa procedez si cum le contez?
Cheltuielile si tva-ul (daca e cazul) sunt deductibile daca se efectueaza în scopul realizării de venituri impozabile.
Totusi va readuc aminte ca potrivit:
Cod fiscal art. 55 (2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
d) indemnizaţia lunară brută, precum şi suma din profitul net, cuvenite administratorilor la companii/societăţi naţionale, societăţi comerciale la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar majoritar, precum şi la regiile autonome;
.......
(3) Avantajele, cu excepţia celor prevăzute la alin. (4), primite în legătură cu o activitate menţionată la alin. (1) şi (2) includ, însă nu sunt limitate la:
......
e) abonamentele şi costul convorbirilor telefonice, inclusiv cartelele telefonice, în scop personal;
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.