va rog sa-mi spune-ti daca reincarcarile la cartele telefonice ale administratorului sunt nedeductibile sau deductibile.
mentionez ca administratorul societatii are cartele telefonice mobile pe care reincarca periodic si-mi aduce fact sau bonuri pt reincarcare. eu cum le inregistrez in contabilitate , cartela o fol in interesul firmei . cum ar tb sa procedez si cum le contez?
Cheltuielile si tva-ul (daca e cazul) sunt deductibile daca se efectueaza în scopul realizării de venituri impozabile.
Totusi va readuc aminte ca potrivit:
Cod fiscal art. 55 (2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
d) indemnizaţia lunară brută, precum şi suma din profitul net, cuvenite administratorilor la companii/societăţi naţionale, societăţi comerciale la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar majoritar, precum şi la regiile autonome;
.......
(3) Avantajele, cu excepţia celor prevăzute la alin. (4), primite în legătură cu o activitate menţionată la alin. (1) şi (2) includ, însă nu sunt limitate la:
......
e) abonamentele şi costul convorbirilor telefonice, inclusiv cartelele telefonice, în scop personal;