avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare custodie totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare custodie totala

Buna ziua,
Locuiesc impreuna cu cineva de 2 ani. Intre timp avem un copil de 1 an, pe care l-a recunoscut. Eu am casa si masina dinaintea acestei relatii. "Domnul" nu contribuie cu nimic in casa sau pentru copil si a amenintat de mai multe ori ca se muta si nu mai dau de el.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ce hirtii (acte) definitive pot face pentru a nu sta sa il caut atunci cind voi avea o problema si voi avea nevoie de acordul lui, sau daca vreau sa plec cu copilul din tara? Sunt suficiente acte notariale sau trebuie obtinute in tribunal?
2. Daca mie mi se intimpla ceva, bunurile ii revin copilului. Ce pot face pentru ca el sa nu aiba nici un drept asupra bunurilor? Sau asupra copilului?
Mentionez ca nu intentionez sa-i cer pensie alimentara.
Va multumesc anticipat.
Daca nu-i cereti pensie de intretinere, il prejudiciati pe copil. La orice actiune in instanta se va pune problema pensiei din oficiu.
Nu puteti sa luati drepturile unui parinte mai mult decat vi le poate lua si el dv.
Daca nu il veti gasi la un anumit moment, abia atunci puteti face ceva demersuri. Nu definitive.
Copilul nu se desparte de parinti daca parintii se despart intre ei.

V-ar ajuta sa va faceti o idee despre ce inseamna drepturi parintesti daca ati consulta un avocat.
Intrebarea mea era cum fac sa nu poata obtine nimic din bunurile pe care le detin (in cazul in care mi se intimpla ceva) si daca exista vreun act generic de acord pentru plecarea copilului in strainatate pe care sa il semneze, pentru ca nu vreau sa stau sa-l caut daca vreau sa plec cu copilul in concediu in afara tarii.
Pe de alta parte, as dori sa stiu cum pot obtine custosie completa si ce implica asta.
concubinul nu are niciun drept asupra bunurilor dvs.
nu veți obține custodie completă decât dacă dovediți că tatăl este un pericol pentru copil.
Si atunci depinde de judecator, una e sa nu il viziteze pe copil, alta sunt drepturile parintesti.

Doamna, am inteleg ce doriti si v-am raspuns. Daca aveti nevoie de lauriri supplimentare, suplimentati si dv. detaliile. Ce sa va spunem suplimentar, inca nu stiti dv. cum va fi situatia, caci nu e una actuala, doar ipotetica, inca nu v-ati despartit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibila cedarea drepturilor parintesti la notar ? danutzalov3 danutzalov3 spuneti-mi va rog frumos daca este posibil ca , concubinul meu sa imi cedeze prin notar toate drepturile asupra copilului ??? VA ROG MULT !!!!!!! (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pentru minorul aflat in plasament? TeodorMar TeodorMar Buna ziua, Am o situatie in familie si mi s-a cerut parerea, dar nu am studii de specialitate si v-as ruga sa ma ajutati. Un barbat isi creste copilul ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti chitidaba chitidaba Sunt tata a unui copil incredintat mamei in urma divortului, apelat de ea pe capatul de cerere privitor la programul de vizita. Apelul este acum pe rol cu ... (vezi toată discuția)