avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Te poti pensiona barbat fiind la 54 ani cu 22 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Te poti pensiona barbat fiind la 54 ani cu 22 ani vechime?

buna ziua
imi puteti spune si mie
am 54ani nu gasesc loc de munca
am 22 ani vechime
ma pot pensiona chiar cu penalizare,nu conteaza am dreptul macar la ceva anticipat?
va multumesc

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:39, 26 August 2013
Va puteti pensiona doar la limita de varsta la implinirea varstei de 65 ani.
1. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta, la 65 de ani, daca aveti un stagiu de cotizare de 15 ani (dvs. aveti 22 de ani).

2. Puteti solicita pensia anticipata (fara diminuare), la 60 de ani, daca aveti un stagiu de cotizare de 43 de ani.

3. Puteti solicita pensie anticipata partiala, la 60 de ani, daca aveti un stagiu de cotizare de 35 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala mystycum mystycum buna ziua,am si eu o rugaminte.Tatal meu are 61 ani si o vechime totala in munca de 40 ani.as dori sa stiu daca si in ce conditii se poate pensiona anticipat ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata TIBOR 3 TIBOR 3 Sunt nascut 19.06.1952, nu lucrez si am o vechime de 34 ani, 3 luni, 9 zile As putea iesi la pensie anticipata sau ar mai trebui poate sa inchei un contract de ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare Mihai42 Mihai42 Buna ziua. Tatal meu este nascut pe 08.05.1958 si are vechime in munca de 38 ani. Ma interesaza cand s-ar putea pensiona anticipat (eventual partial) si ... (vezi toată discuția)