avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

buna seara sotul meu este condamnat la 7 ani inchisoare,eu 2 ani cu suspendare,amandoi avem o fetita in varsta de 3 ani si 6 luni,fetita este trecuta pe numele lui, daca ne judecam pentru custodia copilului cine va castiga? specific ca sotu are situatie financiara foarte buna atat el si cat si parinti lui,case vile,terenuri fiind pe numele lui,eu ne avand nimic decat casa parintilor mei care nu este pe numele meu si nu este o casa luxoasa(mai saraca) cui va da judecatorul custodia?
Cel mai recent răspuns: simiongina , utilizator 12:08, 27 August 2013
Eu cred că dvs., câtâ vreme tatăl are condamnare cu executare, cum se va ocupa de copil?
dar parinti lui se poate ocupa ca ei au intretinuto pana akum eu nu am fost angajata nicodata,ei avand firme avand bani si eu avand si eu cazier din cauza acelor 2 ani cu suspendare,ce ar putea face el sau familia lui sa imi castige fetita sa stiu sa ma pregatesc va multumesc
sau dupa ce isi va ispasi pedeapsa poate castiga fetita?
Situatiile sunt diferite si anume:

Acum - cat timp tatal isi ispaseste pedeapsa - dvs ce va doriti? Inteleg ca acest copil este recunoscut de catre tata.

La acest moment puteti solicita ca locuinta minorei sa se stabileasca la dvs. Chiar daca imobilul este al parintilor nu este o problema. Unde a locuit copilul pana acum?
Minorul are dreptul de a sta cu parintii si doar in mod subsecvent cu bunicii. Oricum bunicii ar tb sa faca o cerere in acest sens in instanta.

Dupa ce tatal se libereaza, va putea face cerere ca minora sa locuiasca cu el.

Custodia va fi una comuna, neexistand motive pt o custodie exclusiva atata vreme cat si dvs sunteti condamnata, dar cu suspendare.
Daca tatal nu poate fi alaturi de copil nu poate primi tatal.
Cum bunicii nu pot castiga in fata mamei lucrurile sunt clare.

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma - incadrare pedeapsa simiongina simiongina buna seara as dori sa ma lamuriti si pe mine mai clar va rog din suflet,sotul meu are o pedeapsa de 7 ani pt talharie el fiind la prima fapta,o situatie ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Acon Insolvency Group SPRL Acon Insolvency Group SPRL buna ziua, ce se poate face in cazul de incredintare minor atata timp cat tatal si mama nu sunt casatoriti, tatal este inchis in germania iar mama este in ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la un divort cu un minor cand tatal minorului ii plecat in strainatate? RORSCHACH RORSCHACH Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cum se procedeaza la un divort cand tatal minorului ii plecat in strainatate? Pe scurt: Doi ani de concubinaj+patru ani ... (vezi toată discuția)