avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot face ceva ca sa mi se anuleze o amenda de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot face ceva ca sa mi se anuleze o amenda de circulatie?

Buna seara,
Pot face ceva ca sa mi se anuleze o amenda de circulatie?...Am fost surprinsi de radar in circulatie, nu a fost viteza mare dar suficient pentru a primi amenda. La tv. au tot zis ca nu dau drumul la radar in timpul mersului, doar stationar.... La solicitarea de catre noi a certificatului de verificare metrologica a aparatului radar si a atestatului de operator radar, agentul a refuzat sa le prezinte, (a zis: "vor fi prezentate in instanta"...fapt consemnat de altfel si in procesul verbal...Puteti sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva.
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:51, 30 August 2013
In termen de 15 zile de la comunicarea PV puteti formula plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Buna ziua,
ce sanse am de castig daca fac plangere in cele 15 zile?....oare nu ma lupt cu morile de vant?
Cu multumiri.
Am inteles tot aici pe site ca daca la alte mentiuni sunt trecute "plangeri" de genul acesta procesul verbal este nul....
Va rog ajutati-ma cu lamuriri daca se poate...Multumesc
Daca considerati ca nu ati depasit viteza atunci se justifica inaintarea plangerii impotriva procesului verbal, in caz contrar nu are rost sa pierdeti timpul prin instanta, platiti 1/2 in 2 zile lucratoare si conduceti mai atent pe viitor.
Daca ati primit amenda inseamna ca ati depasit viteza legala cu cel putin 10 km/h. In acest caz este foarte greu de demonstrat ca dvs. ati circulat cu o viteza in limitele legale. Procesul verbal de contraventie poate fi declarat nul numai daca nu a fost completat in conformitate cu prevederile Regulamentului de aplicare a Codului rutier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere mihai_tra83 mihai_tra83 Buna ziua, Va solicit ajutorul deoarece am fost surprins de un aparat radar, in localitate, cu viteza de 104 km/h, mi-a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar fix iobajr iobajr In data de 04.04 am fost surprins pe raza localitatii Hadareni, jud. Mures cu viteza de 91.2 km la ora de catre un radar fix, iprocesul verbal a fost intocmit ... (vezi toată discuția)
Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)