1. - Nu conteaza cat este concediul postnatal pentru ca nu se ia in calculul celor 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Indiferent cand vrea tatal copilului sa intre in CCC se vor avea in vedere numai cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, nu si cele de dupa nastere.
2. In raspunsul meu anterior spuneam:
Tatal poate beneficia de CCC sau de stimulentul de insertie daca in cele 12 luni eligibile (iunie 2013 - mai 2014) are venituri din salarii sau perioade asimilate (student la zi etc).
3. - Indiferent ca intrati dvs. sau tatal copilului in CCC conditiile sunt aceleasi: in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioadae asimilate (student la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Aceleasi conditii sunt si pentru stimulentul de insertie.
4. - Tot in mesajul precedent va spuneam ca, daca vreti sa intrati dvs. in CCC, puteti sa "prelungiti" perioada de somaj cu concedii medicale pana cand veti putea intra in concediu de maternitate si dupa aceea in CCC.
- Dupa fiecare din aceste concedii perioada de somaj se reia, de unde a ramas, pana se implinesc cele 6 luni de somaj.
5. Daca in iunie 2013 tatal copilului nu a avut salariu sau nu a fost student sau sa fi fost in alta perioada asimilata celei de obtinere de venituri profesionale el nu poate beneficia de indemnizatie pentru CCC si nici de stimulentul de insertie.
6. Mai repede puteti beneficia dvs. daca procedati cum v-am recomandat eu.