avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract vanzare cumparare apartament vs TVA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract vanzare cumparare apartament vs TVA

Buna ziua,

am urm situatie, si as dori ajutor din partea d-voastra. In toamna lui 2008, am cumparat un apartament nou construit cu suma de 45000 euro. Pe contractul de vanzare cumparare nu este specificat nimic de TVA. Doar ca suma este 45000 euro. De cate sapt (iulie 2013) sunt sunat de catre constructor, cum ca trebuie sa ma prezint la notar si sa semnez un act aditional contractului original prin care sa declar ceva de genul: sus-numitele parti contractante, in nume propriu si prin mandatar, am convenit sa completam contractul de vanzare-cumparare incheiat intre noi...., in sensul ca pretul vanzarii prevazut in contractul mai sus mentionat, de xxx ron, include TVA, in procent de 19%. Pretul antementionat este final si definitiv, si nu poate fi modificat nici in situatia in care organele fiscale vor stabili si alte obligatii fiscale aferente incheierii contractului.


Intrebari: 1) incearca constructorul sa face evaziune fiscala prin smecherii de nedeclarare/declarare TVA?

2) cum sunt eu afectat de acest act aditional?
3) ce consecinte pot aparea daca semnez actul?
4) ce consecinte pot aparea daca NU semnez actul?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Ajutor: declaratie cota redusa tva retroactiv Veronica01 Veronica01 Buna ziua, Sunt in următoarea situatie: am achizitionat o unitate locativa intr-un imobil nou construit in 2011, achitat integral, din surse proprii. Acum, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare apartament cu pret minim bianca23 bianca23 As dori sa stiu care sunt riscuril edaca semnez un cvc cu pret minim.Constructorul mi-a propus aceasta si as vrea sa stiu daca riscul/minusurile nu sunt prea ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil cu contract de vanzare-cumparare cu valoare mai mica decat valoare de grila rockahoolik rockahoolik Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil in otopeni cu suma de 70000 euro, insa am observat o problema cu actele. Imobilul a fost vandut in urma cu ... (vezi toată discuția)