avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Diferenta TVA contract semnat in 2021
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Diferenta TVA contract semnat in 2021

Buna ziua,
Promisiune bilaterala semanata in 2021 in care este stipulat "Pretul vanzarii, convenit ferm si irevocabil este de 108,000 Euro incluzand TVA", act aditional semnat in 2022 in care pretul s-a modificat ( modificari pentru anumite plafoane de lucrari ) in care scrie "Pretul de vanzare in suma de 114,000 Euro, TVA 5% inclus" cu termen de livrare 15.03.2023. Actul de vanzare nu s-a incheiat nici pana in prezent datorita faptului ca utilitatile nu au fost trase la timp. Acum totul este in regula dar constructorul insista ca eu sa platesc diferenta de TVA de la 5% la 9%. Conform unui articol diferenta ar trebuii suportata integral de vanzator. Nu exista nici un fel de clauza in contract care sa stipuleze cum ca cumparatorul trebuie sa suporte vreo diferenta de TVA in caz de majorare.

Intrebarea mea cine are dreptate? Am zis sa intreb aici inainte de a merge la un avocat, deoarece refuza sa semneze contractul de vanzare-cumparere.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
bluedotcom, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva la un antecontract pentru apartament in constructie? cioclud cioclud am incheiat un antecontract pentru apartament in constructie in 2021 cu act aditional de prelungire a termenului de vanzare cumparare in 2022 pentru anul ... (vezi toată discuția)
Mi se cere tva 19 % pe loc de parcare obligatoriu. buna ziua, in 25 martie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala ... Franciza Franciza Buna ziua, In 25 Martie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un apartament de 2 camere cu o suprafata utila de ~62 m la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in luna aprilie 2021 am semnat o promisiune bilaterala ... Alin Catalin Alin Catalin Buna ziua! In luna aprilie 2021 am semnat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare cu achitarea imobilului in.doua rate, Am facut plata pana in luna ... (vezi toată discuția)