avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi se cere TVA 19 % pe loc de parcare obligatoriu. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi se cere TVA 19 % pe loc de parcare obligatoriu. Buna ziua, In 25 Martie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala ...

Buna ziua,
In 25 Martie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un apartament de 2 camere cu o suprafata utila de ~62 m la pretul de 72000 euro cu TVA 5% inclus.
Ulterior, m-am gandit ca doresc si loc de parcare, asa ca, pe 2 Iunie 2021, am incheiat un act aditional in care am marit pretul locuintei pentru ca am inclus si un loc de parcare subteran. Pretul total fiind de 79000 euro inclus TVA 5%. apartament + loc de parcare.
Peste o saptamana ar trebui sa semnez contractul final de vanzare cumparare, dar dezvoltatorul imi spune ca trebuie sa separam locul de parcare de apartament in 2 contracte separate, deoarece a fost el si s-a interesat la ANAF si trebuie sa vanda locul de parcare cu TVA de 19%.

Doresc sa stiu daca la suma de 79000 EURO cat este totalul pentru locul de parcare si apartament, pot sa cumpar locul de parcare cu TVA 5% asa cum ese deja prevazut intr-un act aditional incheiat la notar.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Achizitie loc parcare in rate oanavitanescu oanavitanescu Am incheiat in 2014 o promisiune de vanzare-cumparare a unui loc de parcare cu plata in rate timp de 24 luni. Eu sunt cumparatorul si sunt persoana fizca, ... (vezi toată discuția)
Necesitate incheiere act aditional Ionut Moncea Ionut Moncea Buna ziua, Doresc sa cumpar un loc de parcare, am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare care a expirat in luna Noiembrie 2017 dar nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)