avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pseudonim
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pseudonim

Buna ziua

Deoarece nu doresc sa folosesc acelasi nume de familie pastrat in mod abuziv, adica fara acordul sotului meu, de catre fosta sotie a acestuia, as dori sa stiu ce prevede legea, in ce conditii se poate folosi un pseudonim, cunoscut fiind faptul ca personalitati marcante au procedat la fel din varii motive: Gala Galaction (Grigore Pișculescu),Tudor Arghezi (Ion D. Theodorescu), Fred Astaire (Frederick Austerlitz), Nicolas Cage (Nicholas Kim Coppola), sau, de ex. Mircea Crișan (n. Mauriciu Kraus la 8 august 1924) actor, cabaretist, regizor și umorist, celebru în România anilor 1950-1960 și în Germania în ultimii 40 de ani, actualmente își scrie numele Mircea Krishan, iar Ion Barbu este pseudonimul matematicianului Dan Barbilian si exemplele pot continua.

Ce ma intereseaza este cum pot sa schimb o litera din numele de pe actul oficial ca sa ma distantez de confuziile ce se pot ivi din cauza ca eu si fosta avem acelasi nume, acelasi prenume, aceeasi ocupatie, etc. Insa nu prin ordonanta de schimbare administrativa a numelui ci pur si simplu eu semnand mereu AX in loc de BX, numele fostei sotii.

Cum au procedat personalitatile de mai sus si ce consecinte juridice sunt daca semnez si completez acte cu pseudonimul AX?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:34, 27 August 2013
Cat aveti acelasi nume in actele de identitate, confuzii vor tot fi. Sa folositi un pseudonim nu va ajuta in sensul dorit, iar daca intocmiti acte oficiale ( la munca) cu alt nume, mai riscati sa fiti acuzata si de fals.
Schimbati-va ambii numele in numele dvs de familie anterior casatoriei. oricum, numai pe cale administrativa va puteti rezolva problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cel mai bun actor roman? ContSters176126 ContSters176126 de Toma Caragiu va mai aduceti aminte?de Birlic?etc.,etc, nu stiu daca e potrivit cel mai ,cea mai!multi au fost sau sant buni. (vezi toată discuția)
Epigrama, un stravechi gen literar - antologie ContSters167247 ContSters167247 \"Criticul Ibraileanu observa candva ca, prin veacuri, cu aceasta floare, epigrama, care se trage din soiul intepator al rozaceelor, am raspuns de multe ori ... (vezi toată discuția)
Români premiați - valori românești Laura Ciobeica Laura Ciobeica Buna ziua dragi colegi si stimati utilizatori, De ceva vreme sunt in cautarea stirilor pozitive, povesti frumoase despre romani frumosi, romani premianti ... (vezi toată discuția)