avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

acum 2 luni mia decedat sotul in virsta de 45 si am ramas cu 2 copii de 12 si 8 ani .sotul in timpul vietii nu a avut vechime in cimpul munci . va rog sa ma lamuriti copii mei au dreptul la pensie de urmas sau la vreun ajutor va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:36, 28 August 2013
Cred ca ati gresit subiectul discutiei.
In primul rand regret situatia in care va aflati, dvs si copiii dvs., dar daca sotul nu a fost asigurat (nu a lucrat), nu puteti beneficia de drepturi din sistemul de asigurari sociale.
Sotul dvs. nu a lucrat nici o zi cu contract individual de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas in r. moldova mariabedau mariabedau sant vaduva de 12 ani sotul meu a fost invalid de gradul 2 pe viata in razboiul din transnistria, sotul a decedat in anul 2003.as dori sa aflu daca pot avea ... (vezi toată discuția)
Persoana fara venit Aurelian1974 Aurelian1974 ma numes S.A. sunt inginer si am 40 de ani ! in anul 2014, in luna octombrie, tatal meu , pensionar din 2003, in virsta de 63 de ani a decedat. Mama mea in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas de pe urma tatalui sau a sotului valentina aldea valentina aldea Buna ziua.. As vrea sa va fac o descriere despre situatie urmata de intrebarea la care doresc raspunsul: tatal meu a murit acum12 ani. A fost dat afara de la ... (vezi toată discuția)