avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii indexate, majorate si actualizate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii indexate, majorate si actualizate

In urma unui litigiu de munca au fost cistigate despagubiri reprezentind salariile indexate, majorate si actualizate si toate celelate drepturi ce i s-ar fi cuvenit de la concediere si pina la reintegrare.

Cum se calculeaza drepturile salariale pe acea perioada?

Se aplica si rata inflatiei si dobinda de referinta a BNR?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:17, 20 Martie 2009
Daca persoana nu ar fi fost concediata ar fi avut, de la concediere si pana la reintegrare urmatoarele salarii.... Asta inseamna indexare, majorare si actualizare.
Deci, d-l Tudor,

daca maririle se acorda numai in functie de performanta iar persoana care se reintoarce a lipsit 2 ani de zile, este obligat anagjatorul sa ii acorde vreo majorare ?
Eu inclin sa cred ca nu.

Multumesc. Poate ma ajutati d-voastra sau d-na Gabriela si cu raspunsul la intrebarile postate ieri si azi in legatura cu acelasi subiect al reintegrarii conform sentintei judec si anume:

1. Ce inseamna plata salariilor pana la data reintegrarii efective ? inapoi in unitatea care l-a concediat sau in munca,
oriunde ?

2. Are angajatorul 15 zile la dispozitie pt masurile acestea ? Unde scrie ? Stiam ca aceste hotarari sunt executorii.

3. Dar concediul pe cei 2 ani de la concedirea acestui domn si pana acum ? Ii dau posibiliatea sa si le ia ? I le platesc ?

4. Ce contributii sunt de platit ? Am vazut ca subiectul a mai fost dechis insa a ramas in coada de peste ? Se plateste
impozit sau nu ?

Va multumesc frumos.

delia.ionescu:
Intentionat nu v-am raspuns ieri pentru ca raspunsul trebuie dat de un jurist.
Ce va pot spune eu este ca reintegrare inseamna pentru mine integrarea la fostul loc de munca.
In perioada de 2 ani lipsa au fost macar niste majorari de salariu minim pe economie.
Raspunsul dat de mine pentru zpavel_alia era asa cum am procedat eu la aplicarea unei hotarari judecatoresti. E drept ca salariatul avea o pauza de 6 luni.
Daca nu v-a raspuns niciun jurist inseamna ca e mai complicata treaba si trebuie sa discutati cu un avocat care sa cerceteze cu atentie atat hotararea cat si alte acte sau documente necesare.
Multumesc oricum.

Delia
zpavel_alia a scris:

In urma unui litigiu de munca
Se aplica si rata inflatiei si dobinda de referinta a BNR?

Nu se aplica si indicele de inflatie si dobanda legala, aceasta ar insemna incalcarea art. 992 Cod civil-imbogatirea fara justa cauza. Deci, se aplica ori indicele de inflatie ori dobanda legala. Din exprimarea dvs. ar rezulta ca este vorba despre indicele de inflatie.

@ delia.ionescu
Presupun ca va referiti la mine, imi amintesc faptul ca am dat un raspuns topicului dvs.; indicat era sa-mi spuneti Pintea, este plin de Gabriele, inclusiv la frizeria din colt. :)

1. "...pana la data reintegrarii efective" inseamna pana cand se incheie un nou cim, cu respectarea hotararii judecatoresti. In privinta "locului muncii", mi-am exprimat punctul de vedere, facand trimitere la art. 41 din Codul muncii.
2. O hotarare judecatoreasca executorie de drept se pune in executare deindata.
3. Primeste concediul in bani, doar daca instanta n-a hotarat altfel.
4. Sumele care nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile sunt prevazute la art. 55, alin. (4) Cod fiscal. In speta prezentata de dvs., salariile sunt impozabile iar pentru ele se achita si contributiile obligatorii.

Alte discuții în legătură

Ce fel de dobanda se aplica drepturilor salariale ca urmare a reintegrarii unui fost salariat? Raluca - Elena Stefan Raluca - Elena Stefan 1. Ce fel de dobanda trebuie aplicata unor drepturi salariale care trebuie acordate din urma, ca urmare a unui fost salariat care trebuie reintegrat in munca? ... (vezi toată discuția)
Calcul despagubiri salariale pentru reintegrare la locul de munca imosoft imosoft Buna ziua, Ma intereseaza un model de calcul al despagubirilor salariale care se acorda angajatului la reintegrarea sa la vechiul loc de munca, ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Care este procedura dupa castigarea de catre un angajat a unui litigiu de munca? Svart Svart De scurt timp am obtinut la Curtea de Apel o hotarare irevocabila in care s-a constatat concedierea abuziva, nulitatea deciziei prin care am fost concediat ... (vezi toată discuția)