avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Asociat - firma faliment - urmarit inca de fisc?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Asociat - firma faliment - urmarit inca de fisc?

Va rog sa ma ajutati si pe mine, daca este posibil, Prin 2002 eram asociata la o firma srl cu 30%din capital. firma a fost pusa in faliment pentru datorii catre fisc si de catre o firma cu capital de stat si privat. asociatul meu a decedat in 2004 si tot in 2004 mi-a ajuns o scrisoare din care rezulta ca eu voi plati toate datoriile, ca asociat. eu nu ma-m prezentat deloc sub nici o forma, bunuri nu detineam, am asteptat sa vad ce se intimpla. De atunci nu mi-a mai ajuns nici o scrisore, nici o somatie, nimic si nici nu am putut sa ma informez ca nu am stat in tara. pe baza celor indicate voiam sa stiu daca in cazul meu mai pot deschide o asociatie familiara cu subventie de la UE? si daca as mai putea avea bunuri materiale pe numele meu. Va multumesc si as fi forte fericita daca mi-ati raspunde

Cel mai recent răspuns: mira62 , utilizator 01:49, 28 August 2013
A trecut ceva timp de atunci. E posibil ca si eventualele debite sa se fi prescris.
La stat termenul de prescriere este de 5 ani si fractiunea de an anterior (deci maximum 5 ani si 364 zile), catre firma cealalta termenul de prescriere este 3 ani.
Totusi pentru siguranta este bine sa verificati ce s-a intamplat cu firma respectiva si daca s-a radiat si daca exista vreo hotarare a instantei care sa va incrimineze pe dvoastra ca persoana fizica.
Conform Legii 300/2004, asociatiile familiale trebuie sa depuna la la primaria competenta o documentatie care va cuprinde, printre altele, cazierul fiscal al persoanei solicitante, respectiv al fiecarui membru al asociatiei familiale, in original. Cu ocazia solicitarii acestui cazier veti afla daca va aflati in evidenta cu fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal. Succes!
multumesc mult de tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal madastanciu madastanciu daca am o firma cu datorii la bugetul de stat, apar acestea in cazierul fiscal al asociatilor? Multumesc! (vezi toată discuția)
Organizare comert cu cereale agentunarcis_narcis agentunarcis_narcis as vrea sa incep o mica afacere cu cereale ptr.animale.eu stau intr-o comuna,si as face la mine in curte un mag.ptr.desfacerea acestora.vadul este destul de ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre pfa vassil67 vassil67 doresc sa ma autorizez ca persoana fizica si nu stiu cum sa fac incadrarea in cod CAEN. Am cumparat un soft de la o firma autorizata romaneasca pentru ... (vezi toată discuția)