avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul de locuire in camera tehnica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul de locuire in camera tehnica

In imobilul in care ne-am mutat recent si am cumparat un apartament ( bloc nou contruit 2012 ) la ultimul nivel in acte apare o camera tehnica. Cu surprindere am constatat ca dezvoltatorul a amenajat acolo doua apartamente pe care le-a vandut dar nu ca apartamente de locuit. Cu siguranta ca suprafetele nu corespund cu autorizatia de constructie si a fost marit substantial spatiul interior si diminuata terasa. Acolo s-au mutat proprietarii acelei camere tehnice. Intrebarea mea este, unde putem verifica daca s-a respectat proiectul si autorizatia de constructie si cum putem sa-i evacuam pe respectivii care locuiesc ilegal acolo.
Cel mai recent răspuns: StefanMarcu , utilizator 14:34, 29 August 2013
1-Nu ati precizat in ce calitate intrebati
2-
la ultimul nivel in acte apare o camera tehnica.

Daca detineti documente care atesta ca imobilul este prevazut cu spatiu tehnic,desfasurati demersuri oficiale la nivelul dezvoltatoruui pentru a clarifica situatia
Legal,predarea oricarui edificiu se realizeaza concomitent cu carteatehnica care contine toate datele tehnice ale constructiei
Autoritatea publica locala care a emis autorizatia de construire detine dosar al constructiei cu toate planurile,avizele si autorizatiile in baza carora a fot executat edificiul
3-
Acolo s-au mutat proprietarii acelei camere tehnice. cum putem sa-i evacuam pe respectivii care locuiesc ilegal acolo.

Daca acolo s-au mutat proprietarii acelei camere tehnice,respectiv detin titlu de proprietate,pe cale de consecinta nu locuiesc ilegal acolo

Va multumesc pentru raspuns !
Calitatea in care am intrebat este a unui proprietar de apartament din acel imobil.
In contractul meu de v/c apare ca acea constructie este P+2+3 retras peste care este camera tehnica.
Dezvoltatorul refuza sa ne predea cartea tehnica a imobilului, cu toate ca nu mai detine in imobil decat un singur apartament, celelalte fiind vandute. Prin aceasta ne impiedica sa ne constituim in asociatie de proprietari si sa facem demersuri legale privind acea camera tehnica.
Cum de locuiesc legal acolo ? din moment ce in autorizatia de constructie si proiectul cladirii acel spatiu nu are destinatia de locuinta si probabil, figureaza cu o suprafata mult mai mica decat cea construita in realitate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare privata pe proprietate comuna buburuza buburuza Speta este urmatoarea: Locuiesc intr-un imobil cu 6 apartamente. Cand am cumparat apartamentul mi s-a „predat fizic „ un locul de parcare aferent ... (vezi toată discuția)
Demolare acoperis aselajusto aselajusto Demolare acoperis , locuiesc intr -un bloc turn la etajul 7 din 10 , dea lungul anilor sa facut de circa 3 ori acoperis pe bloc de fiecare data facanduse ... (vezi toată discuția)
Proiect instalatii sanitare Almaris Almaris As avea rugamintea sa ma indrumati in cazul in care ati facut demersuri pentru obtinerea proiectului de instalatii sanitare ale imobililului(blocului) unde ar ... (vezi toată discuția)