avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de vechime si coeficientul de ierarhizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de vechime si coeficientul de ierarhizare

Daca s-a marit salariu minim pe economie incepand cu 1 iulie 2013, angajatorii care au prevazut in CCM coeficienti de ierarhizare trebuie sa mareasca salariu tuturor angajatilor (ex. 800*1.2 =960) si sa inmulteasca cu sporul de vechime?
(care este inclus in salariu ) exemplu ptr un salariat cu calificare 800*1.2+25%=1200
Este corect acest mod de calcul sau trebuie fk in alt mod?


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 28 August 2013
Daca la nivel de angajator sunt prevazuti coeficienti de ierarhizare, atunci incepand cu data de 01.07.2013 cand s-a modificat salariul minim pe economie, angajatorii respectivi aveau obligatia a mareasca si celellate salarii.

Daca c.c.m. aplicabil prevede si acordarea sporului de vechime, atunci calculul dvs este corect.
Deci odata cu cresterea salariului mediu creste si sporul de vechime?
Sporul de vechime este calculat pe toata perioada lucrata sau decat vechimea in unitate?
Sporul de vechime creste ca si cuantum urmare a modificarii salariului , dar nu ca si procent.

Sporul de vechime in munca se acorda in functie de vechimea in munca a angajatului respectiv. Vechimea in munca se refera la totalitatea perioadelor in care o persoana a desfasurat activitati in baza unui contract individual de munca, si nu doar perioada in care salariatul a lucrat in cadrul unei anumite societati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu bucatar ionutjames ionutjames am si eu o intrebare,daca eu ca bucatar in acte si totu-si lucrez pe post de ospatar am avut salariu de 804 lei si sa majorat la 800lei cam cat ar trebui sa am ... (vezi toată discuția)
Indicii de ierarhizare niculinapopa niculinapopa Am lucrat ca subinginer 25 ani ,acum sunt somera si nu am beneficiat de indicii de ierarhizare cf HG1051, la salariul minim pe economie s-a adaugat doar ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu personal contractual zama cristian zama cristian Sunt Inspector de specialitate gradul II (personal contractual) intro-primarie de comuna de gr.II. Am spor de vechime de 15%. Salariul este de 681 lei net. ... (vezi toată discuția)